fbpx

Απίστευτο: Συμμορία «φουσκωτών» έκανε επεισόδια και σε γήπεδα

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν επιθέσεις σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων στην Αθήνα (!) και σε οπαδούς κατά τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Για να σταματήσει η δράση της συμμορίας, την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν 8 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη που τελέστηκε στο πλαίσιο συσταθείσας συμμορίας, παράβαση των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, για Κ.Ο.Κ., διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εδώ και περίπου 1,5 χρόνο διέπρατταν ξυλοδαρμούς πελατών σε νυχτερινά καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ είχαν εμπλοκή και σε σοβαρά οπαδικά επεισόδια κατά τη διεξαγωγή αγώνων στην Αττική κατά παραγγελία!

Από την έρευνα διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων η συμμετοχή μελών της συμμορίας σε δύο συμπλοκές που έλαβαν χώρα μεταξύ οπαδών κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων και τον Φεβρουάριο του 2024 σε αγωνιστικούς χώρους σε περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2022 σε γήπεδο στο Γκάζι μεταξύ των ομάδων ΡΟΥΦ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ», τουλάχιστον τρία από τα μέλη της συμμορίας είχαν επιτεθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, πλαστικά καθίσματα, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, φωτοβολίδες χειρός και με χρήση πυροσβεστήρων, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς.

Επίσης, την περασμένη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, σε γήπεδο στον Ασπρόπυργο, μεταξύ των ομάδων «ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ» δύο από τους κατηγορούμενους ενεπλάκησαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς μετά από επεισόδιο με οπαδούς.

Από τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταλλική σιδερογροθιά με ενσωματωμένο αναδιπλούμενο μαχαίρι, τρεις μπαλτάδες, πτυσσόμενο κλομπ, νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 1,5 γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης, τσαντάκι ώμου, γάντια μηχανής με κοκκάλινη επένδυση, αναδιπλούμενο μαχαίρι και αναδιπλούμενος σουγιάς, 15 φιαλίδια και 5 δισκία αγνώστων ουσιών, πιθανών αναβολικών, 3 αεροβόλα πιστόλια, τσεκούρι μεσαίου μεγέθους, πινακίδα Ι.Χ. καταφανώς πλαστή, μονόκαννο κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας, 20 φυσίγγια καραμπίνας, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες χρήσης ναρκωτικών ουσιών, χάρτινη συσκευασία με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνη, 20 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και χαρτονόμισμα των 200 ευρώ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Επικαιρότητα