fbpx

Νέο κρούσμα βίας στο σούμο

Νέο κρούσμα βίας στο σούμο

Ο κόσμος του σούμο αντιμετωπίζει μια νέα ενοχλητική περίπτωση βίας που επηρεάζει έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες του, ο οποίος έχει γίνει ένας σεβαστός προπονητής, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Χακούχο, ο οποίος υπήρξε νικητής σε 45 τουρνουά πριν αποσυρθεί το 2021, δέχεται κριτική για την αποτυχία να ενεργήσει ενάντια στη βίαιη συμπεριφορά ενός από τους μαθητές του.

Ο 22χρονος Χοκουσέιχο, μογγολικής καταγωγής όπως ο προπονητής του, κατηγορείται ότι χτύπησε συμπαίκτες κι έκλεψε χρήματα απ΄ αυτούς.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας, η Ιαπωνική Ένωση Σούμο (AJS) θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να αποφασίσει την τύχη του «κύριου», ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις του μαθητή του, που κινδυνεύει να διαγραφεί.

Ο Χακούχο αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οικονομικής κύρωσης και υποβιβασμού στη χαμηλότερη βαθμίδα στην ιεραρχία των παλαίμαχων σουμοτόρι. Μετά την απόλυση και τη διαγραφή, ο υποβιβασμός θεωρείται η πιο σοβαρή τιμωρία για τους βετεράνους του αθλήματος.

Σε αυτό το παραδοσιακό ιαπωνικό άθλημα οι σουμοτόρι ζουν σε κοινότητα με τον «oyakata» (κύριο) τους και τη σύζυγό του, σε ένα «heya», όπου κοιμούνται σε ένα μεγάλο κοινό δωμάτιο.

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος του σούμο έχει αμαυρωθεί από πολλαπλά σκάνδαλα βίας. Τον περασμένο Ιούλιο ένας πρώην σουμοτόρι κατήγγειλε την κακομεταχείριση που υπέστη για σχεδόν οκτώ χρόνια στον κόσμο του αθλήματος, με σωματική βία και τακτικό εκφοβισμό.

Το 2009, ένας πρώην αθλητής καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση επειδή ενθάρρυνε τρεις από τους μαθητές του να χτυπήσουν έναν 17χρονο μαθητευόμενο, ο οποίος πέθανε από τα τραύματά του.

ΠΗΓΗ: AMNA.GR

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Επικαιρότητα