fbpx

Πιθανή η απονομή μεταλλίων στο AIMAG του 2025

Πιθανή η απονομή μεταλλίων στο AIMAG του 2025

Τα eSports έχουν προταθεί ως άθλημα που θα απονέμονται μετάλλια στους ασιατικούς αγώνες πολεμικών τεχνών σε κλειστό χώρο στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας το 2025, ενισχύοντας τους δεσμούς της βιομηχανίας με το Ολυμπιακό συμβούλιο της Ασίας.

 Η ασιατική ομοσπονδία ηλεκτρονικών αθλημάτων είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του Ολυμπιακού συμβουλίου της Ασίας για το ντεμπούτο των eSports στη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς που θα διεξαχθεί στη Χανγκζού της Κίνας. Τα eSports αποδεικνύονται άκρως δημοφιλή στην Ασία και το ντεμπούτο τους ως σπορ επίδειξης έγινε στο AIMAG του 2017 στο Ασγκαμπάτ, την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν.

 Από τότε τα eSports έχουν εμφανιστεί ως σπορ επίδειξης στους Ασιατικούς Αγώνες του 2018 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας και προστέθηκαν στη λίστα για μετάλλια για το τουρνουά στη Χανγκζού. Από την πλευρά της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ενισχύσει τους δεσμούς της μέσω της δημιουργίας του Olympic Virtual Series την περασμένη χρονιά αν και δεν φαίνεται στον κοντινό ορίζοντα η προσθήκη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα e-Sports