fbpx

Επίσημη αναγνώριση του αθλήματος στην Ινδία

Επίσημη αναγνώριση του αθλήματος στην Ινδία

Τα eSports είναι και επίσημα πλέον αναγνωρισμένα από την ινδική κυβέρνηση με τον πρόεδρο Ντρουπάντι Μούρμου να ζητά την προσθήκη τους στο πρόγραμμα πολύ-αθλητικών διοργανώσεων στον υπουργό ηλεκτρονικών και τεχνολογίας πληροφορικής.
 Τα eSports εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ως άθλημα επίδειξης στους Ασιατικούς Αγώνες του 2018 και θα επιστρέψουν ως άθλημα που απονέμει μετάλλια στη φετινή διοργάνωση της Χουανγκζού με την ελπίδα ότι θα έχει την υποδοχή από τον κόσμο που έχουν και τα παραδοσιακά σπορ της χώρας.

 «Δουλέψαμε αδιάκοπα για να καθορίσουμε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ eSports και i-gaming και οι προσπάθειές μας αποδείχθηκαν επιτυχημένες», είπε ο διευθυντής της ινδικής ομοσπονδίας eSports και αντιπρόεδρος της ασιατικής ομοσπονδίας, Λόκες Σούτζι. «Ευχαριστούμε την κυβέρνηση που πήρε αυτή την απόφαση να μας αναγνωρίσει καθώς θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες επένδυσης σε αυτό τον τομέα που γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2022 πραγματοποιήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Μεγαλής Βρετανίας το πρώτο πρωτάθλημα eSports Αγώνων Κοινοπολιτείας με την ομάδα της Ινδίας στο DOTA 2 να νικά εκείνη της Νέας Ζηλανδίας και να φτάνει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα e-Sports