fbpx

Την τρίτη της επέτειο γιόρτασε η παγκόσμια ομοσπονδία

Την τρίτη της επέτειο γιόρτασε η παγκόσμια ομοσπονδία

Η παγκόσμια ομοσπονδία eSports γιόρτασε την επέτειο τριών χρόνων από τη δημιουργία της κατά τη διάρκεια των Global eSports Games με την υπογραφή σε μία σειρά συμφωνιών που στόχο θα έχουν την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος το 2023.

 Κατά τη διάρκεια του τουρνουά που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στην Κωνσταντινούπολη, η GEF διοργάνωσε και το 8ο συνέδριό της δημιουργώντας το πλαίσιο κινήσεων για την επόμενη δεκαετία. Μεταξύ των συμφωνιών είναι η συνεργασία με τις ομοσπονδίες της Τουρκίας και της Βραζιλίας ενώ υποδέχθηκε και την αποστολή από τις ευρωπαϊκές Ολυμπιακές επιτροπές μεταξύ των οποίων ήταν οι πρόεδροι της πολωνικής και της ρουμανικής, Αντρέι Κρασνίτσκι και Μιχάι Κοβάλιου.

 Οι συζητήσεις περιλάμβαναν τις προετοιμασίες για το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Esports που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αγώνων φέτος ενώ υπήρξαν και παρατηρητές από τους Παναμερικανικούς Αγώνες και τους παγκόσμιους αγώνες eSports που θα διεξαχθούν φέτος στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

 Την ίδια στιγμή η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα κάνει δεκτές μέχρι τον Σεπτέμβριο τις αιτήσεις για τις χώρες που διεκδικούν τη διοργάνωση των παγκόσμιων αγώνων eSports του 2027 και 2028.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα e-Sports