fbpx

Διευρύνεται το κοινό του Le Mans Virtual Series

Διευρύνεται το κοινό του Le Mans Virtual Series

Εντυπωσιακή αύξηση σε τηλεοπτικό και ψηφιακό κοινό παρουσιάζουν οι αριθμοί του Le Mans Virtual Series μετά τους πέντε γύρους της σεζόν.

 Ο εικονικός 24ωρος αγώνας του Λε Μαν που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 14-15 Ιανουαρίου έφερε μαζί 45 οχήματα LMP και GTE με 180 οδηγούς από 41 χώρες με τις ομάδες να διεκδικούν μερίδιο από το συνολικό έπαθλο των  250.000 δολαρίων ενώ εκπροσωπήθηκαν κατασκευαστές όπως οι Alpine, BMW, Ferrari, Mercedes, Peugeot και Porsche.

Στην πρόσφατη αναφορά της η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την αύξηση με στοιχεία και αριθμούς. Συνολικά υπήρχαν 36 εκατομμύρια εντυπώσεις, αύξηση  19% συγκριτικά με πέρυσι, συνολικά 10 εκατομμύρια θεάσεις video (+43%) ενώ το συνολικό κοινό έφτασε τα πέντε εκατομμύρια μόνο για τον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν.

Στη διοργάνωση πήραν μέρος 227 οδηγοί από 41 χώρες, αριθμοί μεγαλύτεροι από κάθε άλλη φορά με 40 συμμετοχές να παίρνουν μέρος όλη την σεζόν στις 2 κατηγορίες, 29 στην LMP και 21 στην GTE. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν 164 εξομοιωτές από 38 διαφορετικές χώρες, αύξηση 41% από την περασμένη σεζόν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα e-Sports