fbpx

Η Σαουδική Αραβία θα κατασκευάσει “Esports City” 

Η Σαουδική Αραβία θα κατασκευάσει “Esports City” 

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αποκάλυψε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου συγκροτήματος esports στο Ριάντ με την ονομασία “Esports City”. Το έργο, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, θα λάβει μια επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρωταρχικός στόχος του Esports City είναι να ενισχύσει και να καλλιεργήσει την τοπική σκηνή esports, προσελκύοντας παράλληλα διεθνείς επαγγελματίες παίκτες και ομάδες. Ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς του συγκροτήματος θα είναι ένα τεράστιο στάδιο ικανό να φιλοξενήσει έως και 20.000 θεατές για συναρπαστικά τουρνουά και εκδηλώσεις esports.

Σε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας διορίστηκε αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Esports, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση της χώρας στην προώθηση του κλάδου των esports.

Για να ξεκινήσει αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα, το Ριάντ θα φιλοξενήσει το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ esports Gamers8 τον Ιούλιο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει το διάσημο τουρνουά Riyadh Masters 2023 για το Dota 2, το οποίο διαθέτει ένα εντυπωσιακό χρηματικό έπαθλο 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι συμμετέχοντες θα περιλαμβάνουν τον πρωταθλητή της DreamLeague S19, τους φιναλίστ της DreamLeague S20 και πέντε επιπλέον ομάδες με βάση τις εξαιρετικές επιδόσεις τους και στις δύο σεζόν της DreamLeague.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα e-Sports