fbpx

Νέες νίκες για Μάντσεστερ Σίτι (με Ερυθρό) και Λειψία (με Γιουνγκ Μπόις) – Έκαναν πάρτι στον όμιλο (video)

Νέες νίκες για Μάντσεστερ Σίτι (με Ερυθρό) και Λειψία (με Γιουνγκ Μπόις) – Έκαναν πάρτι στον όμιλο (video)

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε και κέρδισε με 3-2 εκτός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα, παρότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέλεξε να κάνει ολικό ροτέισον. Με αυτή τη νίκη η Σίτι έκανε το 6/6 στον όμιλο και έφτασε τους 18 βαθμούς, ενώ ο Ερυθρός τελείωσε με μόλις μια ισοπαλία στην τελευταία θέση.

Ενδεικτικό είναι πως τα δύο πρώτα γκολ των Άγγλων τα έβαλαν οι Χάμιλτον και Μπομπ, στο 19΄ και στο 62΄ αντίστοιχα, παίκτες δηλαδή που είχαν παίξει ελάχιστα τη φετινή χρονιά. Και για την ακρίβεια… έκαναν ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Πάντως, το ροτέισον των Άγγλων έδωσε το δικαίωμα στον Ερυθρό να είναι ανταγωνιστικός και να έχει και αυτός τις φάσεις του. Όσον αφορά τους Σέρβους ο Χουάνγκ έκανε μυθική εμφάνιση με ένα γκολ και μία ασίστ!

Το ματς ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα καλό ρυθμό, ωστοσο στο 19΄ ο Χάμιλτον άνοιξε το σκορ με ατομική ενέργεια. Ο Ερυθρός προσπάθησε να απαντήσει και στο 27΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Νεντελίκοβιτς να μην μπορεί να σκοράρει. Στο 45΄ η Σίτι έχασε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ με τον Μπομπ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0. Στο δεύτερο με΄ρος ο Ερυθρός ξεκίνησε δυνατά με τον Εντιαγέ να χάνει ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 51΄, ωστόσο ο Ορτέγκα ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Μάλιστα, η Σίτι βρήκε και 2ο γκολ με τον Μπομπ αυτή τη φορά, ο οποίος έκανε το 2-0. Στο 70΄ο Μιγιάτοβιτς έχασε ευκαιρία για να σκοράρει, ενώ αντίστοιχα στο 76΄ ο Χουάνγκ, πρώην του Ολυμπιακού, δεν λάθεψε και μείωσε για τον Ερυθρό σε 2-1. Στο 85΄ πάντως η Σίτι βρήκε και τρίτο γκολ με πέναλτι του Φίλιπς για το 3-1, ενώ στο 91΄ ο Κατάι έκανε το 3-2, μετά από ασίσστ του τρομερού Χουάνγκ.




Αλάνθαστη η Λειψία όταν…. δεν παίζει με τη Σίτι

Η Λειψία σε ένα αδιάφορο βαθμολογικό ματς υποδέχθηκε τους Γιουνγκ Μπόις, τους οποίους και κέρδισε για 2η φορά με 2-1. Παρόλα αυτά δεν της αρκούσε αυτό, αφού έτσι και αλλιώς δεύτερη θα έβγαινε, όπως και οι Ελβετοί αντίστοιχα στην τρίτη θέση. Οι Γερμανοί έκαναν μόνο νίκες εξάλλου με Γιουνγκ Μπόις και Ερυθρό Αστέρα.

Η Λειψία μπορεί να είδε τον Σέσκο να σκοράρει στο 6΄, ωστόσο το γκολ ήταν οφσάιντ, ενώ γενικότερα το πρώτο μέρος δεν είχε αρκετές αξιοσημείωτες φάσεις, με εξαίρεση μια ευκαιρία των Ελβετών με τον Νιάς, ο οποίος έπιασε τέλεια κεφαλιά, με τον γκολκίπερ των Γερμανών να αποκρούει. Αντιθέτως το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερες φάσεις και η Λειψία άνοιξε το σκορ στο 51΄, χάρη σε γκολ του Σέσκο, για να απαντήσει αμέσως στο 53΄ η ελβετική ομάδα με τον Κόλεϊ. Εν τέλει ο τρελός ρυθμός στα πρώτα 15΄ του δευτέρου μέρους είχε ως αποτέλεσμα ο Φόρσμπεργκ να κάνει το 2-1 στο 56΄ και να δώσει μια ακόμη νίκη στους Γερμανούς.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Champions League