fbpx

Christmas Clinic 2023 για ILCA 4&6 με δώρο την τέλεια προπόνηση (pics)

Christmas Clinic 2023 για ILCA 4&6 με δώρο την τέλεια προπόνηση (pics)

Ένα σπουδαίο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους Έλληνες πρωταθλητές της κλάσης ILCA 4 και 6 κάνει η VMG Coaches και ο ΝΟΕ σε συνεργασία με την MetaSail, με την διοργάνωση του Christmas Clinic 2023.
Ο προπονητής Νικήτας Κεχαγιόγλου, μέλος της VMG Coach, μίλησε το Apexsports για αυτή την σπουδαία διοργάνωση που δίνει στους αθλητές της κλάσης εφόδια για μια απαιτητική χρονιά που ακολουθεί. Η πρωτοβουλία του καμπ Christmas Clinic 2023 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα καμπ του εξωτερικού, αντιθέτως έχει το «όπλο» που λέγεται MetaSail.

«Θα εστιάσουμε σε αυτό το camp κατά κύριο λόγο στις εκκινήσεις και σε όλη τη διαδικασία για το πώς εκκινήσει ένα σκάφος» τονίζει ο Κεχαγιόγλου και εξηγεί: «Την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ένα σκάφος για το πρώτο όρτσα, όλους τους τρόπους καθώς και τους τύπους ανέμου και στρατηγικής που πρέπει κάποιος να χρησιμοποιήσει, όσον αφορά την τεχνική πάνω στο σκάφος και όλα αυτά μετά από την μετά από κάθε προπόνηση θα γίνεται βίντεο ανάλυση και θα μπορούμε να βλέπουμε στην οθόνη -από τα τράκερς που θα έχουν τοποθετηθεί σε κάθε σκάφος- την πορεία που διαγράφει συν το performance, ταχύτητα vmg και τα σχετικά κάθε σκάφους, όλων αθλητών. Αυτο γίνεται συνεργασία με τη MetaSail που είναι εταιρεία, η οποία η προμηθεύει trackers ειδικά για ιστιοπλοϊκά σκάφη. Στην ανοικτή θάλασσα τα χρησιμοποιούνε σε αγώνες και σε προπονήσεις, είναι ένα φανταστικό εργαλείο να μπορείς να χτίσεις πάνω όλη τη θεωρία μετά από μία προπόνηση για ένα αγώνα».

Οι τρεις «μάγοι» του καμπ και… φάτνη ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος: «Στο καμπ αυτό το προπονητικό τιμ θα είναι ο Χρήστος Xιονάς, ο Ορέστης Στυλίδης και εγώ και στην ουσία το διοργανώνει το VMG Coach μαζί με τον Ορέστη Στυλίδη (σ.σ. πατέρας του πρωταθλητή Θεόφιλου Στυλίδη). Μας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του ο ΝΟ Ελλάδος και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό γιατί είναι ένας φανταστικός όμιλος».

Όλα γίνονται βάση προγράμματος και με σωστή προετοιμασία και αυτό ακριβώς τονίζει και ο κ. Κεχαγιόλου: «Στόχος είναι η προετοιμασία των αθλητών για τα ευρωπαϊκά και παγκόσμιο πρωταθλήματα που θα ακολουθήσουν το 2024, δουλεύοντας αρκετοί Έλληνες αθλητές μαζί, υψηλού επιπέδου αθλητές. Σκοπός μας είναι όλες τις ημέρες να υπάρχει αρκετή ένταση στην προπόνηση και πλέον αρχίσουν να ακολουθούν μια μεθοδολογία, χτίζοντάς τους τη στρατηγική της εκκίνησης και τη στρατηγική του αγώνα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Συνεντεύξεις & Δηλώσεις