fbpx

Ευρωπαϊκό: Τα άλλα μετάλλια της ημέρας

Ευρωπαϊκό: Τα άλλα μετάλλια της ημέρας

Η δράση στα νερά του Μονάχου πέρα από τις ελληνικές επιτυχίες.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ημέρας στην κωπηλασία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο πήρε η Ουγγαρία με τους Κάλμαν Φούρκο και Μπένζε Σάμπο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών με επίδοση επτά λεπτών και 17,04 δευτερολέπτων. Η Τουρκία τερμάτισε μετά από 8,51 δευτερόλεπτα παίρνοντας το αργυρό και η Σλοβενία τερμάτισε τρίτη χωρίς ωστόσο να παίρνει μετάλλιο καθώς υπήρχαν μόλις τρία σκάφη στο νερό.

Φίνταν ΜακΚάρθι και Πολ Ο’Ντόνοβαν ήταν τα φαβορί στη δίκωπο καθώς πήραν το χρυσό μετάλλιο το περασμένο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και δεν απογοήτευσαν καθώς οι Ιρλανδοί έφτασαν στη νίκη σε έξι λεπτά και 34,72 δευτερόλεπτα. Η νίκη ήρθε με διαφορά 3,68 δευτερολέπτων από τη δεύτερη Ιταλία ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Ελβετία.

Η Μεγάλη Βρετανία συνεχίζει τις επιτυχίες στα νερά του Μονάχου με την Έμιλι Κρεγκ και την Ιμόγκεν Γκραντ να παίρνουν τον τίτλο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με την εντυπωσιακή διαφορά των 5,51 δευτερολέπτων από τη Γαλλία. Οι Ιταλίδες ολοκλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Τα αδέρφια από την Κροατία, Μάρτιν και Βάλεντ Σίνκοβιτς, πήραν τη νίκη στον πρώτο τελικό του διπλού σκι με επίδοση έξι λεπτών και 35,93 δευτερολέπτων. Μετά την ολοκλήρωση των δύο χιλιομέτρων η Ισπανία τερμάτισε δεύτερη σε απόσταση 2,53 δευτερολέπτων ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα της Λιθουανίας.

Μόλις δύο ομάδες διεκδίκησαν τον τίτλο και το μοναδικό μετάλλιο στην τετράκωπο ελαφρών βαρών. Η Ιταλία νίκησε την οικοδέσποινα Γερμανία με διαφορά 5,33 δευτερολέπτων.

Η ρουμανική οκτάκωπος των γυναικών πανηγύρισε τη νίκη στο Μόναχο με επίδοση έξι λεπτών και 26,38 δευτερολέπτων. Στη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο η Μεγάλη Βρετανία που ήταν βραδύτερη κατά 1,64 δευτερόλεπτα ενώ το χάλκινο μετάλλιο έκανε δικό της η Ολλανδία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία