fbpx

Αποσύρθηκε από τη δράση ο Σαμ Μπόσγουορθ

Αποσύρθηκε από τη δράση ο Σαμ Μπόσγουορθ

Κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 στην οκτάκοπο, ο Νεοζηλανδός Σαμ Μπόσγουορθ αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση με τον πηδαλιούχο να αναφέρει ότι ήρθε η στιγμή να αρχίσει το νέο κεφάλαιο στη ζωή του έχοντας μετοικήσει στη Μεγάλη Βρετανία.

 Με την απόφαση αυτή ο 28χρονος Μπόσγουορθ ολοκλήρωσε μία δεκαετή καριέρα στο άθλημα. «Ήρθε η στιγμή να κλείσω το κεφάλαιο της καριέρας μου στην κωπηλασία», έγραψε ο ίδιος στους λογαριασμούς του στα social media. «Είμαι πολύ υπερήφανος για τα όσα πέτυχα τα προηγούμενα 10 χρόνια και τα όσα με δίδαξε το άθλημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες στην ομάδα που ήταν μέλη του ταξιδιού μου ειδικά, την ομοσπονδία κωπηλασίας της Νέας Ζηλανδίας, τους συναθλητές μου, τους προπονητές, τους χορηγούς, τους φίλους και την οικογένεια μου».

 Με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο να αποτελεί την σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του ο Μπόσγουορθ είχε γράψει ιστορία και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 στην Σαρασότα των Ηνωμένων Πολιτειών όταν έγινε ο πρώτος άνδρας πηδαλιούχος που πήρε μετάλλιο με γυναικείο πλήρωμα καθώς η Νέα Ζηλανδία είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στην οκτάκοπο γυναικών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία