fbpx

Νέο κοινόβιο για 11 κωπηλάτες/ριες στον Σχοινιά, βγαίνει η ομάδα για το ευρωπαϊκό

Νέο κοινόβιο για 11 κωπηλάτες/ριες στον Σχοινιά, βγαίνει η ομάδα για το ευρωπαϊκό

Προπονητικό κοινόβιο για 11 αθλητές κι αθλήτριες της κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών, το 6ο της σεζόν, ξεκινάει την Τρίτη (4/3) στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

Πρόκειται για τις-τους: Ευαγγελία Αναστασιάδου(ΝΟΚ), Ιωάννα Ασβεστά (ΝΟΘ), Πέτρος Γκαϊδατζής (ΝΑΟΚΘ), Αντώνης Παπακωνσταντίνου (ΕΝΟΑ), Στέφανος Ντούσκος (ΠΝΟΙ), Δήμητρα Ελένη Κοντού (ΝΟΜυτ), Ζωή Φίτσιου (ΝΟΜαυρ), Ευαγγελία Φράγκου (ΝΟΓ), Νίκος Χωλόπουλος (ΝΟΜαυρ), Δημήτρης Παπάζογλου (ΝΑΟΣ), Γιάννης Καλανδαρίδης (ΕΝΟΑ).     

Μετά και τη ρεγκάτα του Πιεντιλούκο ο Τζιάνι Ποστιλιόνε και η ομάδα του έχουν μία καλή εικόνα για τα πληρώματα που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μαΐου στη λίμνη Μπλεντ της Σλοβενίας. Σύμφωνα με το σύστημα πρόκρισης που έχει ανακοινώσει η ΕΚΟΦΝΣ όσα πληρώματα πέρασαν τελικό με περισσότερες από 13 συμμετοχές και όσα πληρώματα πήραν μετάλλιο με λιγότερες από 8 συμμετοχές θα έχουν θέση στην ομάδα για το ευρωπαϊκό. Τέσσερα πληρώματα είχαν αντίστοιχες διακρίσεις στο Πιεντιλούκο και δύσκολα θα χάσουν την συμμετοχή στο ευρωπαϊκό: το δίδυμο των Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου που κατέκτησαν ένα χρυσό και ένα αργυρό στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών (8 συμμετοχές), η Ευαγγελία Αναστασιάδου που κατέκτησε το αργυρό στο σκιφ γυναικών (15 συμμετοχές) και το χρυσό στο ελαφρύ σκιφ γυναικών (6 συμμετοχές), το δίδυμο των Πέτρου Γκαϊδατζή και Αντώνη Παπακωνσταντίνου που κατέκτησαν ένα αργυρό και ένα χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (9 συμμετοχές) και ο Στέφανος Ντούσκος που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σκιφ ανδρών (29 συμμετοχές).

Θυμίζουμε ότι το 2023 είναι προ-Ολυμπιακή χρονιά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 θα κριθούν οι πρώτες προκρίσεις στις Ολυμπιακές κατηγορίες. Για αυτό αθλητές με διακρίσεις σε μη Ολυμπιακές κατηγορίες όπως ο Παπακωνσταντίνου (σκιφ ελαφρών βαρών) στρέφονται σε Ολυμπιακές κατηγορίες για τη διεκδίκηση της πρόκρισης (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών).

Από εκεί και πέρα υπάρχει το δίδυμο των Ευαγγελία Φράγκου και Ιωάννα Ασβεστά που κατέκτησε την 4η και την 6η θέση στη δίκωπο των γυναικών (12 πληρώματα) και μέσα από τη συμμετοχή στο κοινόβιο τους δόθηκε ευκαιρία για το ευρωπαϊκό. Για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν θα έχουν εγχώρο συναγωνισμό καθώς θα λείπει το έτερο δίδυμο της δικώπου, των Μαρία και Ανέττα Κυρίδου, λόγω συμμετοχής του στα τελικά του NCAA στις ΗΠΑ. Οι δύο αδερφές είχαν δείξει σε καλύτερη κατάσταση στον πρώτο αγώνα αξιολόγησης και θα έρθουν ξανά αντιμέτωπες με τις Ασβεστά και Φράγκου στη δοκιμασία χρόνου του Ιουνίου.

Ο Γιάννης Καλανδαρίδης που είχε αξιοπρεπή παρουσία στην Ιταλία με τη 10η θέση στα 29 πληρώματα του σκιφ ανδρών (2ος στον τελικό Β’) έχει επίσης θέση στο κοινόβιο, ενώ από τα πληρώματα των εφήβων και νεανίδων ευκαιρία στη μεγαλύτερη κατηγορία δόθηκε μόνο στους Νίκο Χωλόπουλο και Δημήτρη Παπάζογλου που κατέκτησαν δύο αργυρά μετάλλια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία