fbpx

Ευρωπαϊκό – Μπλεντ: Στον τελικό και ο Γκαϊδατζής με τον Παπακωνσταντίνου

Ευρωπαϊκό – Μπλεντ: Στον τελικό και ο  Γκαϊδατζής με τον Παπακωνσταντίνου

Εξαιρετική για τα ελληνικά κουπιά και η 2η μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που είναι σε εξέλιξη στη λίμνη του Μπλεντ στη Σλοβενία, αφού δυο ακόμη πληρώματα πήραν την πρόκριση για τους τελικούς του Σαββατοκύριακου (27-28/5) κι ένα για τον ημιτελικό.

Λίγες ώρες μετά την πρόκριση στο διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών με την Ζωή Φίτσιου και την Μιλένα Κοντού, το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών οι Πέτρος Γκαϊδατζής-Αντώνης Παπακωνσταντίνου έστειλαν την Ελλάδα σε έναν ακόμα τελικό.

Οι δύο αθλητές, παρότι ξεκίνησαν από την 4η θέση ανέβηκαν μετά τα πρώτα 500μ. και κατάφεραν να τερματίσουν 2οι στην ημιτελική σειρά που αγωνίστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα την 1η θέση στον επαναληπτικό και πανηγυρικά την πρόκριση για τα 6 κορυφαία πληρώματα της διοργάνωσης.

Οι δυο “ελληνικοί” τελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο (27/5) στις 14:57 (οι γυναίκες) και στις 15:13 (οι άνδρες) και θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3.

Μεγάλη μέρα η αυριανή και για τον Στέφανο Ντούσκο που θα πάρει μέρος στον ημιτελικό του σκιφ ανδών για να διεκδικήσει ένα από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό. Η κούρσα του Στέφανου έχει προγραμματιστεί για 12:20 ώρα Ελλάδας και θα τρέξει στην ίδια ημιτελική σειρά με τον Γερμανό χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης πέρυσι στο Μόναχο Όλιβερ Ζίντλερ, τον Ολλανδό Φαν Λίροπ, τον Βέλγο Μπρις, τον Σέρβο Πριμένοφ και του Οϋγρου Μόλναρ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευαγγελία Αναστασιάδου έχει προκριθεί στο τελικό του σκιφ ελ βαρών γυναικών που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 12:01 το μεσημέρι επίσης από την ΕΡΤ3.

Η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει απευθείας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπλεντ το Σάββατο 14:15-15:45 και την Κυριακή 11:45-15:00.

Το πρόγραμμα των ελληνικών πληρωμάτων:

Σάββατο 26 Μαΐου 2023:
12:20 Ημιτελικός σκιφ Ανδρών :Σ.Ντούσκος
12:36 Ημιτελικός σκιφ Γυναικών: Ε.Φράγκου
14:57 ΤΕΛΙΚΟΣ διπλό σκιφ ελ βαρών Γυναικών : Φίτσιου-Κοντού ΕΡΤ3
15:13 ΤΕΛΙΚΟΣ διπλό σκιφ ελ βαρών Ανδρών: Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζής ΕΡΤ3

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία