fbpx

Παγκόσμιο Α/Γ: Ιδανική πρεμιέρα για τα τρία πρώτα ελληνικά πληρώματα στο Βελιγράδι

Παγκόσμιο Α/Γ: Ιδανική πρεμιέρα για τα τρία πρώτα ελληνικά πληρώματα στο Βελιγράδι

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν τα πρώτα 3 ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Βελιγράδι της Σερβίας, μιας και όλα προκρίθηκαν στα προημιτελικά χωρίς να χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία μιας παραπάνω κούρσας.

Την αρχή έκανε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, που αγωνίστηκε στην πρώτη κούρσα του παγκοσμίου, τον 1ο προκριματικό του σκιφ ανδρών. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής μπήκε από το ξεκίνημα της κούρσας δυναμικά, διατήρησε τον έλεγχο και παρέμεινε στην κορυφή μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, και κατέκτησε την πρωτιά με χρόνο 6:45.46.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη στην πρώτη κούρσα της διοργάνωσης, ο Ντούσκος είπε: «Νιώθω πολύ καλά και η προετοιμασία πήγε καλά. Ένιωσα εξαιρετικά μέσα στη κούρσα. Τις τελευταίες εβδομάδες όλα πήγαν καλά και τώρα περιμένουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση». Επόμενος αγώνας για τον Στέφανο Ντούσκο είναι τα προημιτελικά της Τετάρτης.

Λίγες ώρες μετά, το δίδυμο του διπλού ελ βαρών, Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου, έκανε αυτό που έπρεπε χωρίς να σπαταλήσει έξτρα ενέργεια. Έχοντας τον έλεγχο μέσα στη κούρσα ξεκίνησε από την 3η θέση και ολοκλήρωσε την κούρσα στην 4η θέση, σε 6:21.47 Επόμενος αγώνας για το ελληνικό δίδυμο επίσης το πρωί της Τετάρτης.

Τελευταία ελληνική συμμετοχή για σήμερα, με αντίστοιχη επιτυχία με τις δυο προηγούμενες, ήταν το διπλό βαρύ των Θανάση Παλαιοπάνου και Γιάννη Καλανδαρίδη, που και αυτοί πραγματοποίησαν μία εξαιρετική κούρσα. Ξεκίνησαν από τη 2η θέση την οποία κράτησαν ως του δρόμου τα μισά, και τέλος κατέλαβαν την 4η θέση με χρόνο 6:16.62. Και τα προημιτελικά του διπλού θα γίνουν το πρωί της Τετάρτης.

Αύριο παίρνουν τη σκυτάλη οι γυναίκες

Αύριο Δευτέρα, μπαίνουν στο Παγκόσμιο και τα γυναικεία πληρώματα της “γαλανόλευκης” αποστολής, με πρώτη την δίκωπο των Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου που θα ξεκινήσουν στις 11:21 ώρα Ελλάδας. Μαζί τους τα πληρώματα από Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Χιλή και Ρωσία που αγωνίζονται ως ανεξάρτητοι.

Η νικήτρια της προκριματικής σειράς θα περάσει απευθείας ημιτελικό και θα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στο Παρίσι, αφού στο Βελιγράδι θα δοθούν 11 εισιτήρια. Επομένως μόνο μια χώρα από τη 12άδα θα αποκλειστεί.

Στις 12:10 ώρα Ελλάδας θα βρεθούν στην εκκίνηση του διπλού ελ βαρών οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού. Τα δυο κορίτσια θα έχουν δίπλα τους τις Γαλλία , Πολωνία, Ιταλία και Καναδά με τις δυο νικήτριες της κούρσας να περνάνε απευθείας στα ημιτελικά και τα υπόλοιπα σκάφη να πηγαίνουν επαναληπτικό. Υπενθυμίζεται ότι το αγώνισμα στο Βελιγράδι δίνει 7 εισιτήρια για το Παρίσι.

Η τελευταία ελληνική συμμετοχή για τη Δευτέρα είναι στις 12:46 ώρα Ελλάδας με το πολύ νέο πλήρωμα του διπλού γυναικών που αποτελούν οι Ευαγγελία Φράγκου και Σοφία Δαλίδου να πηγαίνει για την έκπληξη.

Δίπλα θα έχουν τρεις βάρκες από τη Ρουμανία τη Γερμανία και τη Γαλλία και θα επιδιώξουν να πάρουν τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις ώστε να περάσουν απευθείας στα ημιτελικά. Αν τα καταφέρουν θα είναι σχεδόν αγκαλιά με το εισιτήριο για το Παρίσι αφού οι 11 από τις 12 βάρκες των ημιτελικών θα πάρουν τη πρόκριση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία