fbpx

Έκλεισε θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ο Ντούσκος

Έκλεισε θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ο Ντούσκος

Μεγάλη στιγμή για τον Στέφανο Ντούσκο, καθώς ο Έλληνας Ολυμπιονίκης προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας στο σκιφ και εξασφάλισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του, με χρόνο 6:55.71, πίσω από τον Γερμανό Όλιβερ Ζίντλερ (6:53.47) και θα διεκδικήσει την ανάβαση σε βάθρο Παγκόσμιου πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επίπεδο ανδρών.

Έτσι, θα έχει την ευκαιρία, να υπερασπιστεί τον… θρόνο του και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Τόκιο το 2021.

Ο τελικός του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας στο σκιφ θα διεξαχθεί την Κυριακή (10/9) στις 15:25.

Για 12η συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς η Ελληνική κωπηλασία

Η ελληνική ομοσπονδία του αθλήματος τόνισε στο ρεπορτάζ της αργότερα ότι ο Ντούσκος θα πάει για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά το Ρίο και το Τόκιο αλλά και για 2η συνεχόμενη στο πιο απαιτητικό αγώνισμα το σκιφ ανδρών, που είχε τις περισσότερες συμμετοχές στο Βελιγράδι.

Ταυτόχρονα η ελληνική κωπηλασία θα είναι παρούσα με τουλάχιστον ένα πλήρωμα, αύριο Σάββατο αναμένονται κι άλλες προκρίσεις, για 12η συνεχόμενη Ολυμπιάδα αφού τα γαλανόλευκα κουπιά δίνουν ανελλιπώς το παρών από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας το 1980 έχοντας ήδη κατακτήσει στους τελευταίους πέντε ένα χρυσό , ένα ασημένιο και δυο χάλκινα μετάλλια.  

Στέφανος Ντούσκος : «Το ήθελα πάρα πολύ. Να πάρω ακόμα ένα μετάλλιο στο Παρίσι»

Ο Έλληνας πρωταθλητής λίγο μετά την κούρσα δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η προετοιμασία και όλα βγήκαν όπως τα θέλαμε. Ήμουν πάρα πολύ καλά μέσα στην κούρσα , το πίστεψα , το ήθελα πάρα πολύ να προκριθώ ειδικά για δεύτερη φορά στο σκιφ το βαρύ που είναι το πιο ανταγωνιστικό με τις περισσότερες συμμετοχές. Είμαι πολύ χαρούμενος , τώρα μας μένει άλλο ένα βήμα στο τελικό , ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και μετά από τον τελικό ανεξαρτήτως τι θα γίνει θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά για του χρόνου που ξέρουμε ότι εκεί είναι ο μεγαλύτερος μας στόχος για να μπορέσουμε να πάρουμε ακόμα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο».

Γιάννης Βράμπας « Ο Στέφανος απέδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι»

Για την πρόκριση του Στέφανου στους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μίλησε και ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Βράμπας «Συγχαρητήρια στον Στέφανο που απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι ως Ομοσπονδία γιατί τέτοιες στιγμές αισθανόμαστε κι εμείς τη χαρά να γευτούμε τις νίκες που φέρνει ο Στέφανος και να πιστέψουμε ότι η στήριξη που προσφέρουμε στους αθλητές μας έχει αντίκτυπο. Είναι το πρώτο εισιτήριο για το Παρίσι και ελπίζουμε βέβαια στο τελικό να πάρει αυτό που ελπίζει ο ίδιος».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία