fbpx

Στο Ολυμπιακό πρόγραμμα από το 2028 η Παράκτια Κωπηλασία

Στο Ολυμπιακό πρόγραμμα από το 2028 η Παράκτια Κωπηλασία

Η ΔΟΕ αποφάσισε να συμπεριλάβει και επίσημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες το νέο αγώνισμα της Παράκτιας Κωπηλασίας Beach Sprint με τρεις διαφορετικές κατηγορίες το Μόνο Ανδρών, το Μονό Γυναικών και το Μεικτό διπλό.

Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων θα διεξάγονται δυο κωπηλατικά αγωνίσματα αφού υπάρχει ήδη και η κλασική αγωνιστική Κωπηλασία.

Η πολύ σπουδαία είδηση έρχεται λίγες μέρες πριν το 3ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας, που θα γίνει το άλλο Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη το οποίο, όπως και όλος ο οργανισμός της Παράκτιας στην Ελλάδα και παγκοσμίως αποκτούν πλέον άλλη δυναμική.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την πρόκριση θα τα τρία αγωνίσματα που θα κάνουν ντεμπούτο στο Λος Άντζελες και συγκεκριμένα στο Λονγκ Μπιτς θα πάρουν 64 αθλητές κι αθλήτριες 32 άνδρες και 32 γυναίκες ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ο τρόπος πρόκρισης καθώς και οι τόποι που θα φιλοξενήσουν τα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2025, 2026 και 2027.

Σε διευκρινιστικές πληροφορίες που έδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία οριστικοποιήθηκε το τέλος των αγωνισμάτων των ελαφρών βαρών στα αγωνίσματα της κλασσικής κωπηλασίας από την ίδια διοργάνωση τα οποία θα παραμείνουν στο πρόγραμμα των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Επίσης έκανε γνωστό ότι τα αγωνίσματα της κλασσικής κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες θα διεξαχθούν κατ εξαίρεση σε απόσταση 1500μ. ωστόσο όλοι οι αγώνες πρόκρισης θα διεξαχθούν σε απόσταση 2000μ. όπως πάντα.   

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία