fbpx

Ντούσκος: Πρώτη φορά κωπηλάτης θ’ αρχίσει τη λαμπαδηδρομία

Ντούσκος: Πρώτη φορά κωπηλάτης θ’ αρχίσει τη λαμπαδηδρομία

Η επιλογή του Στέφανου Ντούσκου από την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως πρώτου λαμπαδηδρόμου, στη διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας για το Παρίσι, αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον χώρο της κωπηλασίας.

Με αυτή την αφορμή η ΕΚΟΦΝΣ τόνισε ότι πρώτη φορά στην ιστορία της αφής της φλόγας θα είναι κωπηλάτης πρώτος λαμπαδηδρόμος, από το 1936 που άρχισε να ισχύει ο θεσμός.

Θυμίζουμε ότι η Τελετή αφής θα γίνει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και η φλόγα μετά από 11 μέρες πορείας σε όλη την Ελλάδα θα παραδοθεί στις 26 του ίδιου μήνα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο με τελευταίο λαμπαδηδρόμο τον Ολυμπιονίκη αρχηγό της Εθνικής Πολο Γιάννη Φουντούλη.

«Είναι μια τεράστια τιμή προς το πρόσωπο μου και την Ελληνική κωπηλασία και θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ανυπομονώ για αυτή τη στιγμή που θα κρατήσω την Ολυμπιακή δάδα στην Αρχαία Ολυμπία», υπογράμμισε ο Ντούσκος.

Η πρόταση για να αναλάβει την μεγάλη τιμή ο 1ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο ήρθε από την ΕΟΕ με επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Βράμπα. Ο τελευταίος φυσικά απάντησε θετικά με την σύμφωνη γνώμη σύσσωμου του ΔΣ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία