fbpx

Θρίαμβος Τσολακίδη στο Ράλι ΔΕΘ

Θρίαμβος Τσολακίδη στο Ράλι ΔΕΘ

Το 55ο Ράλι ΔΕΘ, επιβεβαίωσε τον τίτλο του δημοφιλέστερου αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα και προσέφερε σε θεατές και πληρώματα έντονες αγωνιστικές συγκινήσεις.

Η φαντασμαγορική, πανηγυρική εκκίνηση που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου στη Πλατεία Αριστοτέλους το απόγευμα του Σαββάτου, αποτέλεσε το έναυσμα ώστε τα πληρώματα να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους στις ειδικές διαδρομές, στον αγώνα της Κυριακής.

Στον έβδομο ουρανό πετούσε στις ειδικές διαδρομές, ο νικητής του αγώνα, Σωκράτης Τσολακίδης που ισοφάρισε το ρεκόρ των επτά νικών του πολυνίκη του αγώνα Γιώργου Μοσχού, το οποίο φαινόταν ακατάρριπτο τα τελευταία 38 χρόνια!

Με τον συνδυασμό (Τσολακίδης – Πολυζώης – Skoda Fabia RS Rally2) να λειτουργεί υποδειγματικά, το πλήρωμα πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο σε όλες τις ειδικές του αγώνα και έφτασε στη δεύτερη διαδοχική νίκη του στον αγώνα.

Οι Γιώργος Αναπολιοτάκης – Θανάσης Τσιούκας με το Ford Fiesta R5, ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη δεύτερη θέση.

Οι πρωταθλητές Ράλι ασφάλτου την τελευταία τετραετία, οδηγώντας με στρατηγική, εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των έτερων διεκδικητών του πρωταθλήματος και πρόσθεσαν πολύτιμους βαθμούς στο  δρόμο για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Το Ρεθυμνιώτικο Skoda Fabia R5, με πλήρωμα τους Λευτέρη Αλυγιζάκη – Μιχάλη Χατζηδάκη, πίεσε τους πρωταθλητές στα 2 περάσματα από την ε.δ “Λιβάδι – Πετροκέρασα”, όμως δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά στα δυο περάσματα από το Χολωμόντα και περιορίστηκε  στη τρίτη θέση του βάθρου.

Ο Σωτήρης Ιερεμιάδης, που αγωνίζεται φέτος σε ασφάλτινους αγώνες της Ιταλίας, επέστρεψε στη πόλη του ώστε να λάβει μέρος στον αγώνα. Στο πλευρό του, βρέθηκε ο 3φορές Πρωταθλητής Ιταλίας Πιέτρο Ελία Ομέτο, και μαζί τερμάτισαν στη τέταρτη θέση του αγώνα.

Το πλήρωμα του Skoda Fabia Rally2evo,  χωρίς να απείλησει ή να απειληθεί ούτε από τον ανταγωνισμό, τίμησε με τη παρουσία του τον αγώνα, και προετοιμάστηκε κατάλληλα για την συμμετοχή του στον Ιταλικό θεσμό σε λίγες ημέρες.

Η μάχη της ημέρας, πραγματοποιήθηκε στη δικίνητη κατηγορία της F2, και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι τη σημαία του τερματισμού.

Νικητές της κατηγορίας, και της κλάσης C3, αναδείχθηκαν οι “τοπικοί” Φώτης Μπρόζος – Τάσος Βογιαντζής με τη κατακόκκινη Citroen ZX KitCar που σημείωσαν και το ταχύτερο χρόνο στα δυο περάσματα από τη διαδρομή “Λιβάδι – Πετροκέρασα” ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην πέμπτη θέση

Στην κατηγορία των Legends, το βάθρο των νικητών αποτέλεσαν οι Αλέξανδρος Αβραμίδης – Ράνια Κυρλαγκίτση (Citroen Saxo), με δεύτερους τους Βαγγέλη Μασιάλα – Γιάννη Μόσχο και τους Νίκο Μανούσκο – Ηλία Μανούσκο, αμφότεροι με Citroen Saxo.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα