fbpx

World SBK: Έγραψε ιστορία ο Bulega (video)

Νικητής στον πρώτο του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία ο Nicolo Bulega.

O Nicolo Bulega με την εργοστασιακή Ducati άνοιξε την σεζόν και το νέο κεφάλαιο της καριέρας του με νίκη στο Φίλιπ Άιλαντ για το World SBK.

Παγκόσμιος πρωταθλητής Supersport την περασμένη χρονιά ο Ιταλός τα καταφέρνει και στη μεγάλη κατηγορία, εκείνη των Superbike. Μόλις ο έβδομος στην ιστορία που εκκινεί από την pole position στο ντεμπούτο του.

Ιδιαιτερότητα του αγώνα το υποχρεωτικό pit stop προς τα μισά του αγώνα για την αντικατάσταση του πίσω ελαστικού. Οι διοργανωτές πήραν την απόφαση για λόγους ασφάλειας. Ο Bulega έγινε και ο έβδομος στα 37 χρόνια ιστορίας που παίρνει νίκη στο ντεμπούτο του.

Ο Andrea Locatelli πήρε τη δεύτερη θέση για λογαριασμό της Yamaha. Απών για 4 χρόνια από τη δράση λόγω ποινής για ντόπινγκ, ο Andrea Iannone επέστρεψε με τερματισμό στο βάθρο. Τρίτος ο Ιταλός με τη Ducati της Team Go Eleven.

Στο ντεμπούτο του με τη BMW ο Toprak Razgatlioglou τερμάτισε στην 5η θέση. Μόλις 15ος με απολογισμό ενός βαθμού ο κάτοχος του τίτλου των τελευταίων 2 ετών, ο Alvaro Bautista με τη Ducati. Ο Ισπανός είχε πτώση στη 10η στροφή του τέταρτου γύρου. Εκτός βαθμών με την 17η θέση ο Jonathan Rea στο ντεμπούτο του με τη Yamaha. Κανείς από τους κατόχους του τίτλου τα τελευταία 9 χρόνια δεν ήταν στο βάθρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μοτοσυκλέτα