fbpx

World SBK: Το Φίλιπ Άιλαντ ταιριάζει στον Alex Lowes (video)

Νικητής και στους 2 αγώνες της ημέρας ο Alex Lowes.

O Alex Lowes νικητής και στους δύο αγώνες της ημέρας στην Αυστραλία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike, το World SBK.

Ο Βρετανός της Kawasaki είχε πανηγυρίσει τη νίκη στην πίστα και το 2020. Η ημέρα άρχισε ιδανικά με την πρωτιά στο Superpole Race, τον σύντομο αγώνα. Όπως και στον αγώνα του Σαββάτου, δεύτερος ο Ιταλός Andrea Locatelli της Yamaha. Το πρώτο του βάθρο με τη BMW πήρε ο Τούρκος Toprak Razgatlioglou.

Πολύ δραματική η εξέλιξη της ημέρας. Ένας σπασμένος κινητήρας στον αγώνα υποστήριξης για το αυστραλιανό πρωτάθλημα Superbike έφερε το χάος. Το χυμένο λάδι στην πίστα προκάλεσε καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών στο πρόγραμμα.

Στον δεύτερο Feature Race του διημέρου ο Alex Lowes εκκίνησε από την pole position ωστόσο ο Alvaro Bautista της Ducati πέρασε μπροστά στον τρίτο γύρο. Στον επόμενο γύρο σοβαρό ατύχημα για τον Jonathan Rea της Yamaha με τον Βορειοϊρλανδό να φεύγει με ασθενοφόρο προς το νοσοκομείο. Κόκκινη σημαία και νέα διακοπή. Οι διοργανωτές μείωσαν τον αγώνα από τους 20 στους 11 γύρους και αφαίρεσαν το υποχρεωτικό πέρασμα από τα pits για αλλαγή ελαστικών.

Μεγάλη μάχη μέχρι τον τερματισμό με τον Alex Lowes να περνά τον πρωταθλητή των προηγούμενων 2 ετών, τον Bautista, λίγες στροφές πριν το τέλος και να φτάνει στη νίκη. Στο βάθρο της ημέρας και ο Danilo Petrucci με τη Ducati της Barni Spark. Μεγάλος χαμένος ο Andrea Locatelli. Μπαίνοντας στον αγώνα ένα βαθμό πίσω από τον Nicolo Bulega είχε πτώση κι εγκατάλειψη στον τελευταίο γύρο.

O Lowes έφυγε από την Αυστραλία ως πρωτοπόρος στη βαθμολογία με 50 βαθμούς, 9 μπροστά από τον Bulega. Επόμενος σταθμός η Βαρκελώνη στην Ισπανία το διάστημα 23-24 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μοτοσυκλέτα