fbpx

Ανασκόπηση Μοντέρνου Πεντάθλου 2022

Ανασκόπηση Μοντέρνου Πεντάθλου 2022

Το 2022 ήταν μία χρονιά θριάμβων για τα ελληνικά χρώματα στο μοντέρνο πένταθλο. Τα μάτια όλων των φαν στράφηκαν σε… πλήθος διοργανώσεων και ηλικιακών κατηγοριών στο εξωτερικό, όπου οι πάμπολλες διακρίσεις ήρθαν να σφραγίσουν πως το σπορ βρίσκεται σε μία αξιοζήλευτη τροχιά, αφήνοντας εμμέσως και υποσχέσεις για ακόμη σπουδαιότερα πράγματα εντός του 2023.

Στις γυναίκες, τρία πρόσωπα ήταν εκείνα που ξεχώρισαν, οι Αριάδνη Νάσκαρη, Πηνελόπη Νίκα και Δήμητρα Πατσούρα. Για τη Νάσκαρη η μία μεγάλη διάκριση ήταν η 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Run, ενώ σε αυτή προστίθεται και η 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Biathle. Επιπλέον, πήρε τη νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Triathle Junior, αυξάνοντας κι άλλο τον… όγκο των επιτυχιών.

Για τη Νίκα το ταβάνι ήταν ακόμη ψηλότερο. Νίκη όχι μόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser Gun, αλλά και στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επιπρόσθετα, κρατάει και το εξαιρετικό πλασάρισμά της (9η θέση) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Triathle. Τέλος, για την Πατσούρα ο πιο μεγάλος θρίαμβος ήταν η νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Run Κ23, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser Run Κ19 κατέλαβε την αξιοσημείωτη πέμπτη θέση.

Στους άνδρες, οι Δημήτρης Δραζίνος, Νικόλαος Κεραμιδάς, Νικόλαος Παπαδημητρίου και Φίλιππος Σεχίδης ήταν εκείνοι που έστρεψαν τα βλέμματα πάνω τους. Ο Δραζίνος, αρχικά, κατέλαβε την 14η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, στο ατομικό τέτραθλο.

Για τον Κεραμιδά η σπουδαιότερη επιτυχία ήταν η νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17 στη κατηγορία Biathle, Από την πλευρά του, ο Παπαδημητρίου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Biathle Κ19, ενώ στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19 ήταν ο μεγάλος νικητής.

Με σπουδαία επιτεύγματα χαρακτηρίστηκε όμως το 2022 και για τον Σεχίδη. Ανάμεσά τους πιο λαμπρό ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Run, ενώ κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Triathle. Επιπρόσθετα, είχε ένα αξιοπρεπές πλασάρισμα (15η θέση) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τετράθλου Εφήβων.

Στα ομαδικά αγωνίσματα επίσης οι διακρίσεις ήταν πολλές. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Biathle Κ19 οι Άρτεμις Γκιτέρσου και Νικόλαος Παπαδημητρίου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στη μεικτή σκυτάλη διάθλου. Σε μία άλλη κατηγορία, τη μεικτή σκυτάλη τετράθλου, οι Αιάδνη Νάσκαρη και Φίλιππος Σεχίδης κατέλαβαν την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, ενώ το δίδυμο της Αριάδνης Νάσκαρη με τον Δημήτρη Δραζίνο πήρε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων.

Στη σκυτάλη τετράθλου οι Φίλιπος Σεχίδης και Δημήτρης Δραζίνος ένωσαν τις δυνάμεις τους, φτάνοντας στο χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, ενώ στη σκυτάλη Laser Run ο Άγγελος Πατσούρας με την Ολυμπία Παινέση ανέβηκαν επίσης στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ15.

Φυσικά, ιδιαίτερη μνεία για αυτόν τον εντυπωσιακό αριθμό των επιτυχιών αρμόζει και στον Αλέξανδρο Πανταζίδη, τον Ομοσπονδιακό προπονητή της ΕΟΜΟΠ, ο οποίος οδήγησε τα ελληνικά χρώματα σε αυτές τις σπουδαίες διακρίσεις εντός του 2022.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μοντέρνο Πένταθλο