fbpx

Asian Games: Στη Χανγκζού κρίθηκαν τα Ολυμπιακά εισιτήρια

Asian Games: Στη Χανγκζού κρίθηκαν τα Ολυμπιακά εισιτήρια

Η Ζανγκ Μινγκγιού από την Κίνα και ο Τζουν Βουνγκ-Τάε πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 μέσω Ασιατικών Αγώνων.

 Με σταθερές εμφανίσεις σε κολύμβηση και ξιφασκία η Ζανγκ πήρε θέση στην πρώτη τριάδα σε ιππασία και laser run και πήρε τον τίτλο στους Ασιατικούς Αγώνες της Χανγκζού με σύνολο 1.406 βαθμών. Με το αποτέλεσμα αυτό έγινε πρωταθλήτρια για 2η διαδοχική διοργάνωση εξασφαλίζοντας και την παρουσία της την επόμενη χρονιά στο Παρίσι. Στα μετάλλια βρέθηκαν και η Κουν Σουν-Βου από τη Νότια Κορέα με την Κινέζα Μπίαν Γιουφέι. Η Σουν-Βου πέρασε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τη Γιαπωνέζα Μισάκι Ουτσίντα, την Έλενα Ποταπένκο από το Καζακστάν και την Αλίσε Φαχρουντίνοβα από το Ουζμπεκιστάν.

Με τη δεύτερη θέση στο laser run ο Βουνγκ-Τάε πήρε τον τίτλο στους άνδρες μετά από μεγάλη μάχη με τον συμπατριώτη του, Λι Τζι-Χουν και τον Κινέζο Λι Σουχουάν. Ο κάτοχος του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στο Τόκιο θα δώσει το παρών στο Παρίσι όπως και ο Ιάπωνας Ταϊσου Σάτο με τον Καζάκο Γκιόργκι Μπόροντα-Ντουντότσκιν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μοντέρνο Πένταθλο