fbpx

Γύρος Ιταλίας: Το προφίλ του έβδομου ετάπ (vid)

Γύρος Ιταλίας: Το προφίλ του έβδομου ετάπ (vid)

Η 7η ημέρα του αγώνα στο γύρο Ιταλίας θα είναι η πρώτη σοβαρή στα βουνά με τον Αντρέας Λέκνεσουντ να μπαίνει ως πρωτοπόρος στη γενική.

 Πρόκειται για μία ημέρα που θα αποδειχθεί αν ο Ρέμκο Έβενπουλ έχει ξεπεράσει τα προβλήματα από τις πτώσεις που είχε δύο ημέρες πριν με μία σειρά αθλητών να ανυπομονούν για την τελική ανηφόρα των 45 χιλιομέτρων.

 Το έβδομο ετάπ αναμένεται να χαρίσει μία μεγάλη ημέρα με την εκκίνηση στην Κάπουα ενώ ο τερματισμός θα είναι σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων στα Απέννινα Όρη. Το Γκραν Σάσο ντ’Ιτάλια θα δει ξανά τον τερματισμό σε ετάπ του αγώνα με τη γραμμή τερματισμού στο Κάμπο Ιμπερατόρε.

Η αρχή θα είναι δύσκολη με το πελοτόν να περνά από τα 13,5 χλμ. του Καλάσιο με την κλίση στο 6% ωστόσο θα είναι μόλις η πρώτη γεύση από την συνέχεια καθώς το Κάμπο Ιμπερατόρε αποτελεί ένα κομμάτι 6,3 χλμ. με την κλίση στο 7,2% και με κομμάτια που φτάνουν ακόμα και στο 10% προς το τέλος, εκεί που μπορεί να γίνουν οι διαφορές. Εκείνοι που μάχονται για τον τίτλο στη γενική θα πρέπει να εξοικονομήσουν δυνάμεις για το δύσκολο τέλος ώστε να αποκρούσουν και τις αναμενόμενες επιθέσεις.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία