fbpx

UCI WorldTour: Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ο Κάβεντις (vid)

UCI WorldTour: Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ο Κάβεντις (vid)

Παρών αυτές τις ημέρες στο γύρο Ιταλίας με την ομάδα της Astana, ο Μαρκ Κάβεντις ανακοίνωε την αποχώρησή του στο τέλος της χρονιάς.

Ο Βρετανός ελπίζει ότι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει σε λίγες εβδομάδες το ρεκόρ των 35 κερδισμένων ετάπ στο γύρο Γαλλίας, ένα ρεκόρ που μοιράζεται με τον θρυλικό Βέλγο Έντι Μερξ. Ο Manx Missile δεν έχει πάρει νίκη σε αγώνα ποδηλασίας δρόμου από τον περασμένο Ιούνιο αν και έδειξε καλά στοιχεία με την 3η θέση στην 11η διαδρομή του φετινού Giro. Ο ίδιος έκανε την αποκάλυψη σήμερα, στη διάρκεια της δεύτερης Rest Day του γύρου Ιταλίας παρουσία της συζύγου του και των τεσσάρων παιδιών τους.

 «Λάτρεψα το κάθε χιλιόμετρο του φετινού αγώνα οπότε αισθάνομαι ότι είναι η ιδανική ευκαιρία να πω ότι είναι ο τελευταίος μου γύρος Ιταλίας και η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία μου σε επαγγελματικό επίπεδο».

Ο Κάβεντις μετρά 17 χρόνια ως επαγγελματίας παίρνοντας τον τίτλο στην κατάταξη των πόντων και στα τρία Grand Tour ενώ μεταξύ των 161 νικών του περιλαμβάνονται εκείνες στο Μιλάνο-Σαν Ρέμο του 2009 και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011. Ο ίδιος δοκίμασε τις δυνάμεις του και στην ποδηλασία πίστας παίρνοντας το αργυρό μετάλλιο στο omnium στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας ενώ αναδείχθηκε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Madison.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία