fbpx

Asian Games: Συνεχίζει την συγκομιδή χρυσών μεταλλίων η Ιαπωνία

Asian Games: Συνεχίζει την συγκομιδή χρυσών μεταλλίων η Ιαπωνία

Με 6 χρυσά μετάλλια σε 2 ημέρες η Ιαπωνία συνεχίζει τις επιτυχίες στην ποδηλασία πίστας των Ασιατικών Αγώνων.

Ναόκι Κοτζίμα και Σουνσούκε Ιμαμούρα πήραν τον τίτλο στο Madison ανδρών σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις τελευταίες στιγμές. Σιν Ντονγκ-Ιν και Κιμ Έου-Ρο από τη Νότια Κορέα ήταν μπροστά με τέσσερις βαθμούς με ένα σπριντ να απομένει ωστόσο το ιαπωνικό δίδυμο πήρε 10 βαθμούς έναντι 6 των αντιπάλων ισοφαρίζοντας το σκορ σε 54-54. Οι Ιάπωνες πήραν το χρυσό μετάλλιο καθώς ήταν οριακά ταχύτεροι στον τερματισμό με 56 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα.

Ο Ζου Γιν από την Κίνα πήρε τον τίτλο στις λεπτομέρειες στο Keirin σε έναν αγώνα που η μέση ταχύτητα ήταν στα 74,059 χιλιόμετρα την ώρα. Ο Ζου αποδείχθηκε 1,474 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Κανγκ Σέο-Τζουν από τη Νότια Κορέα ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Σαχ Φιρντάους Σάχρομ από τη Μαλαισία.

Επική ήταν η μάχη στο Omnium γυναικών με την κάτοχο του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, την Γιαπωνέζα Γιούμι Κατζιχάρα, να επικρατεί δύσκολα της Λι Σε Ουίνγκ από την κινεζική Ταϊπέι. Η Κατζιχάρα νίκησε στο scratch και μπήκε με πλεονέκτημα 6 βαθμών στο τελευταίο αγώνισμα για να επικρατήσει με 137-127. Την 3η θέση πήρε η Κινέζα Λιου Τζιαλί.

Τα δύο χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση έφτασε η Μίνα Σάτο με τη νέα επιτυχία να έρχεται στο σπριντ. Η 24χρονη Γιαπωνέζα νίκησε την Κινέζα Γιουάν Λιγίνγκ με διαφορά 88 χιλιοστών του δευτερολέπτου στον πρώτο αγώνα προτού πάρει τη νίκη με διαφορά 78 εκατοστών στο δεύτερο. Το βάθρο ολοκλήρωσε η Γιαπωνέζα Ρίγιου Όχτα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία