fbpx

MTB World Series: Το καλεντάρι του 2024

MTB World Series: Το καλεντάρι του 2024

To MTB World Series θα έχει συνολικά 15 αγωνιστικά διήμερα. Αυτή θα είναι η νέα σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου Mountain Bike.

Το MTB World Series του 2024 είναι πλέον γνωστό. Cross Country, Downhill και Enduro στο παγκόσμιο κύπελλο Mountain Bike του 2024 θα γίνουν σε 10 χώρες. Πεδίο δράσης και το 2024 θα είναι η Ευρώπη, η Βόρεια και Νότια Αμερική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι νέα μέρη με τον κάθε σταθμό να βλέπει όλους τους αθλητές μαζί.

Μία από τις κορυφαίες στιγμές θα είναι ξανά η Άνω Σαβοϊα της Γαλλίας με τεράστια επιτυχία φιλοξενώντας περισσότερους από 100.000 θεατές.

MTB World Series 2024

Η σεζόν αρχίζει με το cross-country και δύο διαδοχικούς σταθμούς στη Βραζιλία, στη Μαϊριπόρα και το Αραξά στο Μινάς Ζεράις. Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα το Μπιέλσκο-Μπιάλα στην Πολωνία, το Κραν Μοντανά και το Μπέβαλντ στην Ελβετία και το Λέικ Πλάσιντ στις ΗΠΑ.

«Με την καινοτομία της νέας μορφής φέρνουμε μαζί όλα τα αγωνίσματα, κάτι που είχε τεράστια επιτυχία φέτος. Θα υπάρχουν καινοτομίες και το 2024, όπως οι νέες περιοχές. Όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες ηπείρους στο MTB World Series». Αυτά είπε ο πρόεδρος της UCI, Νταβίντ Λαπαρντιάν.

«Η ΔΟΕ  επιβεβαίωσε την παρουσία των αγωνισμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. Το Mountain Bike έχει διεθνή εξέλιξη κι ανάπτυξη. Το παγκόσμιο κύπελλο αποτελεί στοιχείο – κλειδί στη διαδικασία».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία