fbpx

“My story” με τον Χρήστο Βολικάκη (video)

“My story” με τον Χρήστο Βολικάκη (video)

Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά, με νέο επεισόδιο, τρίτο κατά σειρά, της εκπομπής “My Story”. Αυτήν τη φορά, η Μαρία Σκοπελίτου και ο Μάριος Μάντζος φιλοξενούν τον κορυφαίο Έλληνα ποδηλάτη, Χρήστο Βολικάκη.

Ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε μεταξύ άλλων χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και βάζει πλώρη για την πέμπτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μίλησε για την πορεία του στο άθλημα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, χαρακτηρίζοντας ως βασικό συστατικό τη νοοτροπία του «να μην τα παρατάω ποτέ. Όταν πια καταφέρνεις έναν στόχο μετά από μεγάλες δυσκολίες, η γεύση είναι πιο γλυκιά. Ο πατέρας μου πάντοτε όποτε πετύχαινα κάποιον στόχο μου έλεγε πάμε για τον επόμενο».

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την αναστολή λειτουργίας του ποδηλατοδρομίου, τονίζοντας πως «πολλά νεαρά παιδιά που έχουν όνειρα και έχουν επενδύσει χρήματα από την τσέπη τους για αυτά, ξαφνικά έμειναν χωρίς στάδιο και δεν ξέρω ειλικρινά τι να πω στους γονείς τους όταν με ρωτούν αν αξίζει να συνεχίσουν».

Τάχθηκε υπέρ της ανάγκης οι αθλητές να εκφράζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς «αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και οι βιτρίνα κάθε αθλήματος. Οι παράγοντες πρέπει να τους ακούν, να υποστηρίζουν, να βοηθούν και να προσπαθούν να λύνουν τα προβλήματα των αθλητών και όχι να δημιουργούν επιπρόσθετα».

Χαρακτήρισε τη γέννηση του γιου του ως «το μεγαλύτερο μετάλλιο στη ζωή μου» εκφράζοντας παράλληλα την ευχή του τόσο το παιδί του όσο και τα ανίψια του «να βάλουν στη ζωή τους τον αθλητισμό, διότι αποφέρει υγεία, προάγει αξίες, διαμορφώνει χαρακτήρες και απομακρύνει από άσχημα πράγματα του σήμερα».

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στο 3ο επεισόδιο του “My Story”.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία