fbpx

Όγδοος ο Αρβανίτου στο 1ο εταπ του Tour of Sharjah – Στη 10η θέση η Εθνική

Η ελληνική αποστολή

Πολύ καλή εμφάνιση για την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών κατά τη διάρκεια του 1ου ετάπ μήκους 134km από την Sharjah στην Kaiba, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε έναν πολύ γρήγορο αγώνα όπου η μέση ωριαία ταχύτητα ήταν 44,34km/h.

Στο πρώτο sprint ο Νικηφόρος Αρβανίτου πήρε την 3η θέση και κέρδισε 1 δευτερόλεπτο. Εν συνεχεία 3 αναβάτες κατάφεραν να αποσπαστούν από το peloton, δημιουργώντας διάφορα 2 λεπτών και 40 δευτερολέπτων, η οποία δεν κράτησε μέχρι τέλους καθώς το γκρούπ που τους καταδίωκε κατάφερε να μειώσει την διαφορά στα 5 δεύτερα, και έτσι να πάνε όλοι μαζί για το τελικό σπρίντ. Μαζί τους και ο Έλληνας Πρωταθλητής Νικηφόρος Αρβανίτου, ο οποίος τα έδωσε όλα και τερμάτισε 8ος!

Ο Νικηφόρος επίσης, φιγουράρει και στην 2η θέση της γενικής κατάταξης των νέων κάτω των 23 ετών, έχοντας μόλις 2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 1ο αθλητή!

Οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές τερματίσανε ως εξής: Στην 37η θέση ο Σούλιος Ζήσης, στην 38η θέση ο Δράκος Νικόλαος, στην 76η Γιαννούτσος Μιλτιάδης, στην 86η ο Μούτσιος Μαρτιίος και ο Δούζας Διονύσης αν και ήταν σε μια πτώση 30 ατόμων που έλαβε χώρα στα 40 πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα, εν τούτοις ανέκτησε δυνάμεις και κατάφερε να τερματίσει στην 131 η θέση.

Άξια συγχαρητηρίων είναι όλη η Ελληνική αποστολή, καθώς χάρις το καλό κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της ομάδας, και το πνεύμα ομαδικότητας που διέπει, Αθλητές, και Προπονητικό team, τους οδήγησε στην 10η θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 27 ομάδων! Αύριο η συνέχεια με την διεξαγωγή του 2ου ΕΤΑΠ, μήκους 137,66km από την BEEAH στην Ajmal Makan.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία