fbpx

Παγκόσμιο ISA: Μοιρασμένοι οι τίτλοι σε SUP και Paddleboard

Παγκόσμιο ISA: Μοιρασμένοι οι τίτλοι σε SUP και Paddleboard

Η δράση συνεχίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ISA SUP και Paddleboard στο Σαμπλ Ντ-Ολόν της Γαλλίας.

Η Λουσία Κοσολέτο από την Αργεντινή διατήρησε τον τίτλο της στον τελικό του SUP surfing και έγινε η 3η στην ιστορία που παίρνει back to back τίτλο στο αγώνισμα. Το αργυρό μετάλλιο πήρε η Βραζιλιάνα Αλίνε Αντισάκα με τη Νεοζηλανδή Μπίλι Σκοτ να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Πορτορικανό Μαξ Τόρες με 11,70 πόντους ενώ ο Αυστραλός Γουές Φράι ακολούθησε με 9,90 και το χάλκινο πήρε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019, ο Γάλλος Μπενουά Καρπεντιέ.

Στους τεχνικούς αγώνες paddleboard ο Γάλλος Ζουλιάν Μαρτικορενά ήταν ο νικητής με 33,18 δευτερόλεπτα, 15 εκατοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Άγγλο Άντριου Μπάιατ ενώ ο Κάρλος Αλόνσο από την Ισπανία πήρε το χάλκινο. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών νικήτρια ήταν η Ισπανίδα Χουντίτ Βέρχες που αποδείχθηκε ταχύτερη κατά 4,19 δευτερόλεπτα από την Ιταλίδα Κορνέλια Ριγκάτι με το χάλκινο μετάλλιο να καταλήγει στην Αγγλίδα Μόλι Ρουντχάουζ.

Στον αγώνα απόστασης γυναικών νικήτρια η Γιαπωνέζα Γιουρίκα Χορίμπε η οποία υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της μπροστά από την Βέρχες και τη Ριγκάτι που ακολούθησαν από τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Τον τίτλο στους άνδρες πήρε ο Νταβίντ Μπούιλ από την Ισπανία με δεύτερο τον Μπάιατ και τρίτο τον Μαρτικορενά.

Τέλος, στο SUP σπριντ, ο Νοϊκ Γκαριού από τη Γαλλία ήταν ο ταχύτερος, με διαφορά 1,7 δευτερολέπτων από τον Νεοζηλανδό Όλι Χάουτον και 3,37 από τον Ιταλό Κλαούντιο Νίκα. Στις γυναίκες, ο τίτλος πήγε στη Γαλλίδα Μελανί Λαφενέτρ που επικράτησε με διαφορά 46 εκατοστών του δευτερολέπτου της Πορτορικανής Μαρικάρμεν Ριβέρα ενώ το χάλκινο πήρε η Τάριν Κινγκ από τη Νότια Αφρική.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Σέρφινγκ