fbpx

Γκρίνια για την “Πόλη του Πάντελ” του Κριστιάνο Ρονάλντο (video)

Τα πρώτα εμπόδια στην κατασκευή της περίφημης “Πόλης του Πάντελ” συναντά ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το μεγαλεπήβολο εγχείρημα θα γίνει στην περιοχή Λίντα-α-Βέλια, λίγο έξω από τη Λισαβώνα. Ωστόσο, οι ντόπιοι… γκρινιάζουν για τη φασαρία και την αυξημένη κίνηση που αυτό πρόκειται να φέρει.

Οι κάτοικοι θεωρούν πως, ως πόλος έλξης, η “Πόλη του Πάντελ” θα δημιουργήσει υψηλά επίπεδα ηχορύπανσης και κυκλοφοριακής πυκνότητας. Επιπρόσθετα, ανησυχούν ότι το εγχείρημα μελλοντικά θα προξενήσει πολεοδομικές παραβάσεις, σε μία περιοχή με μεγάλες εκτάσεις πρασίνου.

Η “Πόλη του Πάντελ” θα έχει 17 γήπεδα πάντελ, συν όλες τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις (γυμναστήριο, καφέ, αποδυτήρια κλπ.). Στο εγχείρημα επιτελικό ρόλο έχει αναλάβει η Πορτογαλική Ομοσπονδία Πάντελ.

Για την “Πόλη του Πάντελ” επελέγη η Λίντα-α-Βέλια έπειτα από συμφωνία με τον δήμαρχο του Οέιρας (δήμος στον οποίο ανήκει η περιοχή) για δανεισμό της έκτασης για 30 χρόνια.

Το δεδομένο που καθιστά περίπλοκη την ιστορία είναι πως τυπικά ο δήμος του Οέιρας δεν έχει ακόμη επικυρώσει τη συμφωνία με τους κατασκευαστές-ιδιοκτήτες της “Πόλης του Πάντελ” (ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι συμμέτοχος).

Έτσι, ακόμη και τώρα επικρατεί μία αβεβαιότητα για το κατά πόσο το εγχείρημα θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, δηλαδή το 2025.

Ψηφιακή “ξενάγηση” στην “Πόλη του Πάντελ”:

YouTube video
YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Padel