fbpx

FISU: Η δράση άρχισε στο Lenzerheide

Στην Ελβετία το παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα.

Το Lenzerheide στην Ελβετία φιλοξενεί τη δράση στο παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα, το FISU, στο ορειβατικό σκι.

Το πρόγραμμα άρχισε με τους αγώνες μεσαίων αποστάσεων και σκυταλοδρομίες σπριντ. Αρχή με επιτυχίες για την οικοδέσποινα χώρα που πήρε τα έξι από τα συνολικά δώδεκα μετάλλια.

 Την πρώτη ημέρα, ο Σουηδός Jonathan Stahl πήρε τη νίκη στο σπριντ. Η επίδοσή του 10 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα. Ένα δευτερόλεπτο βραδύτερος ο ντόπιος Nicola Muller. Χάλκινο μετάλλιο για τον Φινλανδό Aapo Viippola.

Νικήτρια και στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών η Σουηδία. Πρώτη θέση για την Elin Schagerstrom. Δεύτερη με διαφορά 47 δευτερολέπτων η Ελβετίδα Eliane Deininger. Στην 3η θέση η Νορβηγίδα Synne Strand.

 Τα αποτελέσματα του σπριντ καθόρισαν την σειρά εκκίνησης της καταδίωξης. Νικήτρια ξανά η Schagerstrom. Πάνω από ένα λεπτό πίσω η Eliane Deininger που πήρε δεύτερο αργυρό μετάλλιο. Στο βάθρο και η ντόπια Delia Giezendanner.

 Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, νικητής ο Ελβετός Nicola Muller. Δεύτερος με διαφορά 33 δευτερολέπτων ο Viippola. Διπλή παρουσία στο βάθρο για την Ελβετία με την 3η θέση από τον Jan Lauenstein.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ορειβατικό Σκι