fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Speed Skating: Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Stolz (video)

Παγκόσμιο ρεκόρ στα χίλια μέτρα από τον Jordan Stolz.

Μπροστά στο κοινό της χώρας του ο Jordan Stolz σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα χίλια μέτρα για το παγκόσμιο κύπελλο Speed Skating.

 Πεδίο δράσης το παγοδρόμιο του Σολτ Λέικ Σίτι, που φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2002. Εκεί την περασμένη εβδομάδα το τουρνουά Four Continents.

Με μία εξαιρετική εμφάνιση άρχισε τις εμφανίσεις του ο 19χρονος Αμερικανός σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:05.37. Ο δεύτερος στην ιστορία κάτω από τα 66 δευτερόλεπτα. Την περασμένη εβδομάδα σημείωσε εθνικό ρεκόρ ΗΠΑ στην ίδια απόσταση.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ρώσο Pavel Kulizhnikov με 1:05.69. Δεύτερος με διαφορά 1,6 δευτερολέπτων από το νικητή ο Κινέζος Ning Zhongyan. Στο βάθρο και ο Ιταλός David Bosa.

Νικητής στην πρώτη ημέρα δράσης και ο Chung Jae Won από τη Νότια Κορέα. Πρώτος στη μαζική εκκίνησης μπροστά από τον Βέλγο Bart Swings και τον Ολλανδό Bart Hoolwerf.

Για πρώτη φορά νίκη σε ατομικό αγώνισμα πήρε η Joy Beune. Η Ολλανδή ταχύτερη στα 3.000 μέτρα. Πίσω από την 24χρονη η συμπατριώτισσά της και κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, η Irene Schouten.΄Στο βάθρο και η Valerie Maltais από τον Καναδά.

Νικήτρια στην απόσταση των χιλίων μέτρων η Miho Takagi. Η Γιαπωνέζα επικράτησε με διαφορά μόλις 8 εκατοστών του δευτερολέπτου της Αμερικανίδας Kimi Goetz.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Παγοδρομίες