fbpx

Παγκόσμιο Speed Skating: Στην κορυφή ξανά ο Swings (video)

Παγκόσμιος πρωταθλητής ξανά ο Bart Swings.

O Bart Swings πήρε ξανά τον τίτλο στη μαζική εκκίνηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Speed Skating Single Distance.

Πεδίο δράσης το Κάλγκαρι του Καναδά. Ο Βέλγος ολοκλήρωσε την παρουσία του με 63 βαθμούς και επικράτησε με διαφορά 23 του ντόπιου Anthoine Gelinas-Beaulieu. Ο δεύτερος τίτλος του μετά τον περυσινό στο Heerenveen της Ολλανδίας. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ελβετός Livio Wenger.

Το χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών πήρε η Irene Schouten. Η Ολλανδή είχε πάρει την 3η θέση πέρυσι στο τουρνουά στη χώρα της. Η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου έφτασε τους 60 βαθμούς, 18 μπροστά από τη ντόπια Ivanie Blondin. Νικήτρια πέρυσι, η Ολλανδή Marijke Groenewoud πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Μετά τα 500 μέτρα νίκη και στα χίλια για τον Jordan Stolz. Ο Αμερικανός σημείωσε ρεκόρ πίστας με 1:06.05 και νίκησε με διαφορά 48 εκατοστών του δευτερολέπτου τον Κινέζο Zhongyan Ning. Χάλκινο μετάλλιο για τον Ολλανδό Kjeld Nuis.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών νικήτρια η Miho Takagi. Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την αθλήτρια από την Ιαπωνία στη διοργάνωση μετά το 2020. Νικήτρια για μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου απέναντι στην Ολλανδή Jutta Leerdam. Τρίτη μία άλλη αθλήτρια από την Ολλανδία, η Antoinette Rijpma-De Jong.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Παγοδρομίες