fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπότσια: Θρίαμβος για την Ελλάδα με 5 μετάλλια στο Ηράκλειο!

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπότσια: Θρίαμβος για την Ελλάδα με 5 μετάλλια στο Ηράκλειο!

Εντυπωσιακές εμφανίσεις και πληθώρα μεταλλίων για τους Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπότσια, το οποίο διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης, με τη συμμετοχή 23 χωρών, και φυσικά ως διοργανώτρια τη χώρα μας.

Η Ελλάδα κατέκτησε 3 χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σήμερα Τετάρτη (25/10) στη μεγάλη διοργάνωση που φιλοξένησαν τα «Δύο Αοράκια», με πρωταγωνιστές τους Πολυχρονίδη, Κυριακίδη, Σουλάνη, Μέτζου, Ντέντα και Ντουμανόπουλο.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης επικράτησε στον τελικό του BC3 του Σλοβάκου Μπόρις Κλόχνα με σκορ 5-2 και πρόσθεσε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στο παλμαρέ του, κάνοντας παράλληλα και σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Στον τελικό της κατηγορίας BC1 των ανδρών, ο οποίος είχε καθαρά ελληνικό “χρώμα”, ο Δημήτρης Κυριακίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ το ασημένιο πήρε ο Παναγιώτης Σουλάνης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε με σκορ 5-4, και έτσι οι Έλληνες αθλητές έκαναν το 1-2 στο βάθρο.

Παράλληλά, η Χρυσή Μόρφη Μέτζου πήρε το τρίτο χρυσό για την Ελλάδα, κερδίζοντας στον τελικό της BC4 κατηγορίας γυναικών την Αλεξάντρα Σάμπο από την Ουγγαρία με σκορ 4-2, ενώ η Άννα Ντέντα κέρδισε με 5-3 την Γαλλίδα Ματίλντ Τρουντέ, στη “μάχη” για το χάλκινο στην BC3 των γυναικών.

Τέλος, ο Νίκος Ντουμανόπουλος ηττήθηκε με 6-1 από τον Βραζιλιάνο Ελισέου Ντος Σάντος στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στην BC4 των ανδρών και έμεινε εκτός βάθρου, ωστόσο η πορεία του στη διοργάνωση ήταν πολύ καλή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπότσια ΑμεΑ