fbpx

Καπελλάκης: «Το World Boccia Challenger άφησε πολλαπλά οφέλη στη χώρα μας»

Καπελλάκης: «Το World Boccia Challenger άφησε πολλαπλά οφέλη στη χώρα μας»

Η παγκόσμια ομοσπονδία (World Boccia) και οι ξένες αποστολές, που ταξίδεψαν στο Ηράκλειο για το World Boccia Challenger, μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την εμπειρία τους στην Κρήτη.

Το όραμα του προέδρου της ΕΠΕ, Γιώργου Καπελλάκη να φέρει στην Ελλάδα μια διεθνή διοργάνωση Παραολυμπιακού αθλήματος, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού το κλειστό γυμναστήριο του Ηρακλείου “Δύο Αοράκια” είχε καθημερινά χιλιάδες θεατές.

Ο κ. Καπελλάκης στις δηλώσεις του έδωσε την υπόσχεση πως η Ελλάδα και η ΕΠΕ θα συνεχίσουν να είναι φιλόξενες για το Παραολυμπιακό κίνημα.

Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: «Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή απέδειξε ότι έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία να διοργανώσει και να διαχειριστεί αγώνες παγκοσμίου επιπέδου. Το World Boccia Challenger άφησε πολλαπλά οφέλη τόσο στην Κρήτη και τη χώρα μας που διαφημίστηκε με τον καλύτερο τρόπο, όσο και στους αθλητές και τις αθλήτριες μας που διέπρεψαν σε πολύ υψηλό επίπεδο, διαφήμισαν το άθλημα του μπότσια και ήρθαν ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό κοινό.

Να μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μέρος της διαδικασίας πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και οι επιτυχίες έφεραν τους αθλητές και τις αθλήτριες μας ακόμα πιο κοντά στο Παρίσι. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσοι στήριξαν με κάθε τρόπο αυτό το μεγάλο εγχείρημα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από τους εθελοντές μας και τα στελέχη της ΕΠΕ που έκαναν τα πάντα για να ζήσουν οι ξένες αποστολές τη φημισμένη κρητική φιλοξενία, μέχρι τους θεσμούς που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό μας και βοήθησαν ώστε αυτή η διοργάνωση να είναι ίσως η κορυφαία της σειράς των αγώνων World Challenger.

Ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που συνέβαλε καθοριστικά για να λυθεί το πρόβλημα των μετακινήσεων των αποστολών καθώς και τον αντιπεριφεριάρχη αθλητισμού Γιώργο Πιτσούλη και το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Να ευχαριστήσω και δημόσια τον Παντελή Σαπουνάκη για τη φιλοξενία της Εθνικής ομάδας στο Lyttos Beach και Lyttos Mare.

Όσον αφορά την παρουσία της ομάδας μας, τα τέσσερα χρυσά μετάλλια μαζί με το ένα αργυρό και τα δύο χάλκινα, καθώς και η συνολική παρουσία όλων των αθλητών και αθλητριών, μιλάνε από μόνα τους. Για τους φιλάθλους που στήριξαν τους αγώνες καθημερινά στα Δύο Αοράκια, ειλικρινά δεν έχω λόγια. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία και κέρδος για το άθλημα μας, την παρουσία 4.000 μαθητών στους αγώνες».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπότσια ΑμεΑ