fbpx

Η Εθνική Sitting Volleyball επέστρεψε και φωνάζει “παρών” μετά από 10 χρόνια απουσίας (video)

Η Εθνική βόλεϊ καθιστών στο ApexSports.gr

Η Εθνική ομάδα Ανδρών sitting volleyball επέστρεψε δυναμικά και προπονείται συστηματικά με έδρα προπονήσεων το κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ του δήμου Αθηναίων, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Αναγνωστόπουλου.

Στόχος είναι να παρουσιάσει μέσα από τις προπονήσεις ένα αξιόλογο σύνολο πριν την εναρξη των Παραολυμπιακών αγώνων κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί, καθώς για περισσότερα από 10 χρόνια το άθλημα της Πετοσφαίρισης καθήμενων δεν υπήρχε στη χώρα μας.

Αρκετοί από τους αθλητές ειναι Παραολυμπιονίκες, αλλά και νεότεροι, που ακολουθούν με την ίδια δίψα και θέληση τη διάκριση.

Πλέον, το άθλημα έχει ενταχθεί στον Παγκόσμιο και ευρωπαϊκό χάρτη μέσω της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας ήταν οι πρώτοι αγώνες που συμμετείχε Ελληνική Ομάδα Πετοσφαίρισης Καθιστών. Επίσης, η Εθνική Ομάδα έχει αγωνιστεί στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2003, 2005 και 2007.

Οι διεθνείς μας μίλησαν στην κάμερα του ApexSports.gr, για την επανένωση της “γαλανόλευκης” μετά από 10 χρόνια, αλλά και τους στόχους τους από εδώ και πέρα. Μάλιστα, έκαναν κάλεσμα σε νέους αθλητές να γνωρίσουν και να μπουν στο άθλημα.

Τις δηλώσεις παραχώρησαν ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Αναγνωστόπουλος και οι αθλητές Γιώργος Ζαφειρόπουλος και Διονύσης Χριστοδούλου.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ καθιστών ΑμεΑ