fbpx

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Πέντε πανελλήνια ρεκόρ από τον εκπληκτικό Λαμπρίδη (video)

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Πέντε πανελλήνια ρεκόρ από τον εκπληκτικό Λαμπρίδη (video)

Την καλύτερη εμφάνιση έως τώρα από ελληνικής πλευράς πραγματοποίησε ο εκπληκτικός Κωνσταντίνος Λαμπρίδης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών της Σόφιας.

Ο 18χρονος αθλητής, ο μικρότερος της ελληνικής ομάδας, πραγματοποίησε έξι επιτυχημένες προσπάθειες και πέτυχε συνολικά πέντε ρεκόρ, αποδεικνύοντας και πάλι ότι το μέλλον του ανήκει!

Στο αρασέ σήκωσε 119 κιλά που είναι πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, έχοντας καταφέρει με επιτυχία πρώτα τα 110 και μετά τα 115 κιλά.

Στο επολέ ζετέ ο αθλητής της Ολυμπιάδας Εξαπλατάνου, συνέχισε τις καταπληκτικές εμφανίσεις του και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 147 κιλά που είναι πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων και Νέων Ανδρών. Στο σύνολο ο Λαμπρίδης έφτασε τα 266 κιλά που είναι επίσης πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων και Νέων Ανδρών.

Με την ολοκλήρωση της τρίτης προσπάθειας στο επολέ ζετέ, ο Λαμπρίδης αφιέρωσε τα ρεκόρ του, σχηματίζοντας με τα δάχτυλα του μία καρδιά. Τα προηγούμενα ρεκόρ του Λαμπρίδη ήταν 114 κιλά στο αρασέ, 142 στο επολέ ζετέ και 254 στο σύνολο.

YouTube video
YouTube video

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και η Σοφία Γεωργοπούλου. Η πρωταθλήτρια του Κρόνου Σερρών πήρε την 6η θέση στην κατηγορία των 59κ. με 202 κιλά στο σύνολο, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ενώ εάν ήταν και λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να ανέβει και παραπάνω.

Στο αρασέ η Σοφία σήκωσε 90 κιλά και ήταν 9η ενώ έχασε τα 93 και στο επολέ ζετέ είχε καλύτερη προσπάθεια στα 112 κιλά και πήρε την 5η θέση στην κίνηση. Είχε καταφέρει τα 109 στην πρώτη αλλά έχασε στο τέλος τα 115 κιλά.

Στο Β’ Γκρουπ της ίδιας κατηγορίας συμμετείχε η Μαρία Καρδαρά η οποία κατετάγη στην 11η θέση με 189 κιλά. Η πρωταθλήτρια του Φιλαθλητικού είχε 87 κιλά στο αρασέ και 102 στο επολέ ζετέ.

YouTube video

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών είπε για τις εμφανίσεις των αθλητών της Εθνικής ομάδας: «Θέλω να συγχαρώ τη Σοφία για την εξαιρετική προσπάθεια της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την έκτη θέση που κατέκτησε. Η σκληρή δουλειά που έχει κάνει επιβραβεύεται και μαζί με την ίδια χαίρεται όλη η οικογένεια της ελληνικής άρσης βαρών. Ένα μεγάλο μπράβο και στην Μαρία Καρδαρά για τον αγώνα της στην ίδια κατηγορία. Τα δύο κορίτσια, μαζί με τις σπουδαίες εμφανίσεις των τόσο νεαρών και ελπιδοφόρων Κωνσταντίνο Λαμπρίδη και Μαρία Στρατουδάκη αποδεικνύουν ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για το άθλημα μας.»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών