fbpx

Gordon Bennett Cup: Οικογενειακή υπόθεση η νίκη (vid)

Gordon Bennett Cup: Οικογενειακή υπόθεση η νίκη (vid)

Πατέρας και γιός, Βίλχελμ και Μπέντζαμιν Άιμερς, με την τρίτη γερμανική ομάδα, αναδείχθηκαν νικητές στην 65η έκδοση του Gordon Bennett Cup διανύοντας απόσταση 1.572,36 χιλιομέτρων ξεκινώντας από το Σεν Γκάλεν της Ελβετίας προτού προσεδαφίσουν το αερόστατό τους στις βουλγαρικές όχθες του Εύξεινου Πόντου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

 Η πρώτη ομάδα της Ελβετίας με τους Κουρτ Φριντ και Πάσκαλ Βιτπράκτιγκερ πήρε τη δεύτερη θέση με 1550,23 χιλιόμετρα ενώ η δεύτερη γερμανική ομάδα, με τους Άντρεας Τσιμρόντε και Άξελ Χούνεκουλ πήρε την τρίτη θέση με 1512,21 χιλιόμετρα. Για πρώτη φορά πατέρας και γιός παίρνουν μαζί τον τίτλο. Ο 72χρονος Βίλχελμ Άιμερς είναι ο πιο έμπειρος στην ιστορία της διοργάνωσης με 29 παρουσίες και πέντε νίκες καθώς το 2014 είχε επικρατήσει με τον Ματίας Τσένγκε και το 1995,1996 και το 2000 μαζί με τον Μπερντ Λάντσμαν μετρώντας επίσης εννέα αργυρά μετάλλια και ένα χάλκινο.

 Για τον Μπέντζαμιν Άιμερς ήταν η πέμπτη συμμετοχή στον αγώνα και η πρώτη του νίκη. Στα 37 του ο Γερμανός είχε αγωνιστεί το 2017, το 2018 και το 2019 με τον Ματίας Τσένγκε όπου πήρε δύο φορές την τρίτη θέση και αγωνίστηκε για πρώτη φορά μαζί με τον πατέρα του την περασμένη χρονιά.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα