fbpx

AFL: “Οδοστρωτήρας” η Geelong, συνέτριψε το Brisbane και πάει τελικό! (vid)

AFL: “Οδοστρωτήρας” η Geelong, συνέτριψε το Brisbane και πάει τελικό! (vid)

Το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό των πλέι-οφ του AFL πήρε η Geelong, συντρίβοντας με 120-49 το Brisbane στη μάχη των ημιτελικών. Ήταν ένας αγώνας που εξαρχής φάνηκε να έχει ξεκάθαρο φαβορί, με τους Cats να μην αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης της δυναμικής τους.

Με αυτή τη νίκη, η Geelong επιστρέφει σε τελικό για πρώτη φορά από το 2020, ενώ εκεί θα διεκδικήσει το πρώτο της πρωτάθλημα από το 2011 (όταν και βρέθηκε για προτελευταία φορά σε τελικό). Συνολικά, για τους Cats αυτός θα είναι ο 19ος τελικός στην ιστορία τους, μετρώντας 9 κερδισμένους και 9 χαμένους μέχρι στιγμής.

Πλέον, η ομάδα της Τζιλόνγκ περιμένει τον νικητή του έτερου ημιτελικού, ανάμεσα στους Sydney Swans και τους Collingwood Magpies, που διεξάγεται το Σάββατο στο Σίδνεϊ. Εάν προκριθούν οι γηπεδούχοι, τότε θα είναι η πρώτη φορά που αυτές οι δύο ομάδες θα συνθέσουν το ζευγάρι του τελικού. Εάν προκριθούν οι “καρακάξες”, τότε θα έχουμε μία επανάληψη των τελικών του 1925, 1930, 1937, 1952, 1953 και πολύ πιο πρόσφατα του 2011.

Στον αντίποδα, οι Brisbane Lions έχασαν τη σπουδαία ευκαιρία να βρεθούν σε τελικό για πρώτη φορά από την περίοδο 2001-2004, όταν και είχαν παίξει τέσσερις φορές σε ματς τίτλου, κατακτώντας τις τρεις πρώτες εξ αυτών το τρόπαιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα