fbpx

AFL: Στον τελικό το Sydney έπειτα από φινάλε-θρίλερ! (vid)

AFL: Στον τελικό το Sydney έπειτα από φινάλε-θρίλερ! (vid)

Στον τελικό των πλέι-οφ του AFL προκρίθηκαν οι Sydney Swans έπειτα από τη νίκη τους με 95-94 επί των Collingwood Magpies! Οι “κύκνοι” επικράτησαν έτσι σε μία αναμέτρηση με φινάλε-θριλερ για να βρεθούν σε τελικό για πρώτη φορά από το 2016.

Αν και το τελικό σκορ δείχνει μία οριακή μάχη, στην πραγματικότητα το Sydney στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς έμοιαζε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Οι Swans πέτυχαν το πρώτο γκολ του ματς στο 3ο λεπτό και έκτοτε διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι την κόρνα της λήξης.

Οι γηπεδούχοι Swans θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε μία πολύ πιο άνετη επικράτηση, ωστόσο λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου άρχισαν να χαλαρώνουν, επιτρέποντας στο Collingwood την εκδήλωση της μεγάλης αντεπίθεσης.

Οι Magpies, που βρέθηκαν να χάνουν με διαφορά 36 πόντων, άγγιξαν την ολική επαναφορά, όμως στην τελευταία τους επίθεση, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, αρκέστηκαν σε ένα behind αντί για γκολ, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα μίας ιστορικής ανατροπής.

Το τελευταίο δραματικό δίλεπτο του αγώνα:

Πλέον, το Sydney στον μεγάλο τελικό θα διεκδικήσει το έκτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και πρώτο από το 2012. Συνολικά οι Swans έχουν αρνητική παράδοση σε τελικούς, καθώς πέραν των πέντε κερδισμένων έχουν και άλλους 12 χαμένους, με τους πιο πρόσφατους να είναι το 2014 και το 2016.

Το σφύριγμα της λήξης… στις κερκίδες:

Στον τελικό, που είναι προγραμματισμένος για τις 24 Σεπτεμβρίου, οι Sydney Swans θα συγκρουστούν με τους Geelong Cats. Αν και οι δύο ομάδες μετρούν συνολικά άλλες 30 συμμετοχές σε τελικούς, αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία(!) που οι δυο τους θα συνθέσουν μαζί το ζευγάρι του μεγάλου αγώνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα