fbpx

British Open: Το όνομα του Κλάιβ Έβερτον παίρνει το τρόπαιο

British Open: Το όνομα του Κλάιβ Έβερτον παίρνει το τρόπαιο

Το όνομα του Κλάιβ Έβερτον θα φέρει πλέον το τρόπαιο του British Open τιμώντας με αυτό τον τρόπο την καριέρα και την συνεισφορά του Βρετανού δημοσιογράφου. Ο Έβερτον αποσύρθηκε πρόσφατα από το ρόλο του στο περιοδικό Snooker Scene σε ηλικία 85 ετών αρχίζοντας την ενασχόλησή του το 1972.

Έχοντας φτάσει σε ημιτελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος ερασιτεχνικού μπιλιάρδου είχε βραβευτεί με τον τίτλο MBE το 2019για την συνεισφορά του στην κάλυψη του σνούκερ για μία περίοδο μισού αιώνα. Γεννημένος στο Γουόρτσεστερ έπαιξε σημαντικό ρόλο την περίοδο της τηλεοπτικής ανάπτυξης του παιχνιδιού τη δεκαετία του 1980 με τη φωνή του να γίνεται από τις πιο οικείες μαζί με τον Τεντ Λόου και τον Τζακ Κάρνεμ στο BBC.

«Νιώθουμε ότι το όνομα του Κλάιβ στο τρόπαιο του Biritish Open είναι μία τιμή που του αξίζει τον ίδιο μήνα που αποσύρθηκε από τη δημοσιογραφική κάλυψη του σνούκερ μετά από περίοδο 50 ετών», είπε ο επικεφαλής της World Snooker Tour, Στιβ Ντόουσον. Η διοργάνωση αρχίζει στις 26 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις δύο Οκτωβρίου στο Μίλτον Κέινς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα