fbpx

AFL: Στην τελική ευθεία για τον μεγάλο τελικό!

AFL: Στην τελική ευθεία για τον μεγάλο τελικό!

Λίγες ημέρες απομένουν για το μεγαλειώδες φινάλε της σεζόν στο AFL, με τους Collingwood Magpies και Brisbane Lions να συγκρούονται στον μεγάλο τελικό. Οι δύο ομάδες που κατέλαβαν και τις δύο πρώτες θέσεις της κανονικής περιόδου, ξεπέρασαν τα εμπόδια των νοκ-άουτ και τώρα θα αναμετρηθούν για τον τίτλο του πρωταθλητή Αυστραλίας.

Το Collingwood θα διεκδικήσει το πρώτο του πρωτάθλημα από το 2010 και συνολικά το 16ο της ιστορίας του. Το Brisbane αντιθέτως θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο στην ιστορία του, έπειτα από τους τρεις σερί που είχε κατακτήσει τις χρονιές 2001, 2002, 2003.

Αν και οι Magpies ήταν αυτοί που τερμάτισαν πρώτοι στην κανονικοί περίοδο, στις δύο φορές που οι φιναλίστ αναμετρήθηκαν νικητές ήταν οι Lions. Συγκεκριμένα, είχαν επικρατήσει εντός έδρας με 116-83 την 4η αγωνιστική και εκτός έδρας με 124-100 την 23η αγωνιστική.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί όπως σχεδόν πάντα στο Melbourne Cricket Ground, χωρητικότητας 100.000 φιλάθλων με ώρα έναρξης στις 7:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το προσεχές Σάββατο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα