fbpx

AFL: Πρωταθλητές μετά από 13 χρόνια οι Collingwood Magpies! (vid)

AFL: Πρωταθλητές μετά από 13 χρόνια οι Collingwood Magpies! (vid)

Σχεδόν μίαμιση δεκαετία μετά είναι ξανά στην κορυφή! Οι Collingwood Magpies είναι οι νέοι πρωταθλητές του AFL στο Αυστραλιανό Φούτμπολ, έπειτα από τη νίκη τους με 90-86 επί των Brisbane Lions στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος στο AFL για τους Magpies από το μακρινό 2010, ενώ είναι ταυτοχρόνως και ο 16ος στην ιστορία τους, ισοφαρίζοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τους Essendon Bombers και Carlton Blues.

Όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ, ο τελικός ήταν εξαιρετικά ισορροπημένος, με τις δύο ομάδες μάλιστα να εναλλάσσονται αρκετές φορές στο προβάδισμα. Για τους Lions αυτή ήταν μία σπουδαία χαμένη ευκαιρία να κατακτήσουν τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας τους και πρώτο μετά την τριετία 2001, 2002, 2003 όπου είχαν πάρει… μαζεμένα τρία πρωταθλήματα.

Το βραβείο του κορυφαίου της αναμέτρησης (Norm Smith Medal) πήγε στον Μπόμπι Χιλ του Collingwood, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ του τελικού με τέσσερα γκολ, όλα στο πρώτο ημίχρονο.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους Σκοτ Πέντλμπουρι και Στιλ Σάιντμποτομ των Magpies. Οι συγκεκριμένοι είναι οι δύο μοναδικοί παίκτες που βρίσκονταν στο δυναμικό της ομάδας και το μακρινό 2010, συμμετέχοντας μάλιστα αμφότεροι με μεγάλη συμβολή στους δύο τελικούς (ο πρώτος έληξε ισόπαλος και ακολούθησε επαναληπτικός) κόντρα στους St. Kilda Saints και την κατάκτηση του προηγούμενου πρωταθλήματος. Αμφότεροι λειτούργησαν και σήμερα ως κομβικά γρανάζια στον χώρο του κέντρου, πετυχαίνοντας μάλιστα και από ένα γκολ.

Τέλος, στην τελετή της απονομής ο αρχηγός του Colligwood, Ντάρσι Μουρ, παρέλαβε το τρόπαιο από τον… πατέρα του, Πίτερ Μουρ, παλαίμαχο θρύλο των Magpies και αρχηγό της ομάδα τη διετία 1981-1982. Το τρόπαιο σήκωσε ο Μουρ μαζί με τον προπονητή Κρεγκ ΜακΡέι, ο οποίος είχε κάνει καριέρας ως παίκτης με τη φανέλα του… Brisbane, όντας μάλιστα παρών στα τρία πρωταθλήματα των Lions.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα