fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι: Ο Μπαρνς διαιτητής του μεγάλου τελικού

Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι: Ο Μπαρνς διαιτητής του μεγάλου τελικού

Ο Ουέιν Μπαρνς είναι εκείνος που επελέγη για να διευθύνει τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι ανάμεσα στη Νότιο Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία.

Ο Άγγλος ρέφερι αποτελεί μία μάλλον αναμενόμενη επιλογή, όντας μακράν ο πιο πολύπειρος εν ενεργεία διαιτητής σε διεθνές επίπεδο, καθώς έχει διευθύνει στην καριέρα του 110 επίσημους αγώνες εθνικών ομάδων από το 2006 έως σήμερα.

Παράλληλα, ο 44χρονος Μπαρνς στον προσεχή τελικό θα συμπληρώσει τον αριθμό-ρεκόρ των 27 αγώνων σε τελική φάση Παγκόσμιου Κυπέλλου, όντας μόνος πρώτος στη σχετική λίστα. Επιπρόσθετα, αυτό θα είναι το έκτο ματς στη φετινή διοργάνωση που θα διαιτητεύσει.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι πως η συγκεκριμένη θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία που ένας Άγγλος θα είναι διαιτητής τελικού. Η προηγούμενη ήταν το 1995, όταν ο Εντ Μόρισον διηύθυνε μία μάχη πάλι ανάμεσα σε Νότιο Αφρική και Νέα Ζηλανδία.

Σε εκείνη την περίπτωση οι Springboks είχαν επικρατήσει, κατακτώντας τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο τους. Υπενθυμίζεται πως ο προσεχής τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στις 22:00 το βράδυ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα