fbpx

Ανασκόπηση 2023: Τα καλύτερα των… άλλων σπορ (video)

Τα...άλλα σπορ του 2023.

Για πολλά αθλήματα το 2023 μία σημαντική χρονιά καθώς απόκτησαν το Ολυμπιακό «χρίσμα» αλλά υπήρξαν κι άλλα…

Με το 2023 να περνά στο παρελθόν, κάποια αθλήματα έμαθαν την επιστροφή ή το ντεμπούτο τους στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Το 2024 είναι Ολυμπιακή χρονιά με τη δράση στο Παρίσι. Στο Λος Άντζελες το 2028 την επιστροφή τους κάνουν μπέιζμπολ και σόφτμπολ.

Η Ιαπωνία παραμένει η κυρίαρχη δύναμη σε μία χρονιά που είχε πλήθος διοργανώσεων και πολλές επιτυχίες για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Επιστροφή και για το κρίκετ από το μακρινό 1900. Το άθλημα έχει πλέον λίγκα στις ΗΠΑ. Το πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ινδία. Ως κάτοχος του τίτλου η Αγγλία είχε απογοητευτική παρουσία. Στον αντίποδα, η Αυστραλία πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου για 6η φορά στην ιστορία της.

To flag football με τη βοήθεια του NFL και το lacrosse θα κάνουν ντεμπούτο. Ειδικά για το δεύτερο, έντονη η σκέψη να υπάρχει και συμμετοχή ομάδων από τις αυτόχθονες φυλές της βόρειας Αμερικής.

Ντεμπούτο και για το squash, ένα άθλημα με συνεχή επέκταση και με πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα ηλικιακών κατηγοριών.

Στο σνούκερ ο Βέλγος Luca Brecel έγραψε ιστορία. Ο πρώτος από τη χώρα του που έφτασε στην κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στο γκολφ βασικό θέμα συζήτησης η διαμάχη μεταξύ PGA Tour και LIV Golf. Στο PGA Tour κορυφαίος της χρονιάς ο Viktor Hovland. Ο Νορβηγός πήρε τον τίτλο στο Tour Championship.

YouTube video

Η άνοδος των Ευρωπαίων έδωσε νέα απόδειξη λίγες εβδομάδες μετά στο Ryder Cup. Η παραδοσιακή αναμέτρηση Ευρώπης-ΗΠΑ, αυτή τη φορά στη Ρώμη. Ο τίτλος στην ομάδα της «γηραιάς ηπείρου».

Το δικό του παγκόσμιο κύπελλο, στα γήπεδα της Γαλλίας, είχε το 2023 το ράγκμπι. Η Νότια Αφρική κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα