fbpx

Τέσσερα… συν ένα νέα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028

Τέσσερα… συν ένα νέα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028

Τέσσερα σπορ πήραν το… πράσινο φως από το συμβούλιο της ΔΟΕ και θα πραγματοποιήσουν την εμφάνισή τους στο πρόγραμμα Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες. Πρόκειται για το μπέιζμπολ, το σόφτμπολ, το φλαγκ φούτμπολ, το λακρος και το σκουός. Σημειώνεται πως μπέιζμπολ και σόφτμπολ ταξινομούνται ως δυο διαφορετικά αγωνίσματα ενός σπορ.

Από αυτά τα αθλήματα, το φλαγκ φούτμπολ και το σκουός θα έχουν την παρθενική τους παρουσία σε Ολυμπιακό πρόγραμμα. Το μπέιζμπολ-σόφτμπολ υπήρχε στους Αγώνες του Τόκιο το 2021, αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα της διοργάνωσης του 2024 στο Παρίσι, ωστόσο στο Λος Άντζελες θα είναι ξανά πίσω. Τέλος, το λακρός είχε παρουσία στο πρόγραμμα των Αγώνων του 1904 (Σεν Λούις) και 1908 (Λονδίνο), για να μείνει έκτοτε πάνω από έναν αιώνα εκτός διοργάνωσης.

Οι αποφάσεις για αυτά τα τέσσερα σπορ ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΔΟΕ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Μουμπάι της Ινδίες. Σημειώνεται πως στο ίδιο πλαίσιο υπερψηφίστηκε και η επιστροφή του κρίκετ στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, σχεδόν 130 χρόνια πριν την πρώτη και μοναδική του εμφάνιση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες