fbpx

Στην κορυφή του παγκόσμιου Poomsae η Νότια Κορέα

Στην κορυφή του παγκόσμιου Poomsae η Νότια Κορέα

Η οικοδέσποινα χώρα πήρε την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων για 12η φορά στην σειρά με 20 χρυσά.

Η Νότια Κορέα μπήκε στην τελευταία ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Poomsae με 16 νίκες και πρόσθεσε ακόμα τέσσερις στα τελευταία οκτώ αγωνίσματα. Ο Λι Ναμ-Χουν θριάμβευσε στο ατομικό ελεύθερο στιλ στην κατηγορία άνω των 17 ετών με τον Γουίλιαμ Αρόγιο από το Μεξικό να παίρνει το αργυρό και τον Καναδό Τζίνσου Χα και τον Ντάριους Βενεράμπλε από τις Φιλιππίνες να κερδίζουν τα χάλκινα.

 Στην ατομική κατηγορία κάτω των 60 ο Λι Τσολ-Χι αναδείχθηκε πρώτος με το Δανό Ντανγκ Κιού-Του να παίρνει τη δεύτερη θέση. Τα χάλκινα μετάλλια πήγαν στον Μεξικανό Χουπάν Ενρίκε Λούνα και τον Αμερικανό Ταεγουόν Γιουνγκ. Η ομάδα νεών της Νότιας Κορέας επικράτησε στην σχετική κατηγορία με τους Κιμ Χίο-Μπέομ, Γιούν Τζι-Χου και Λι Σέουνγκ-Τσαν, ενώ η κινεζική Ταϊπέι πήρε το αργυρό και τα χάλκινα πήγαν σε Αίγυπτο και ΗΠΑ.

 Σιν Τζου-Χιούν, Χουάνγκ Γιέον-Τζιν, Τζανγκ Τζι-Γουόν, Γου Μουν-Χιούν, Λι Τζου-Γιουνγκ και Τζέονγκ Τζου-Χιούν πήραν τον τίτλο για τη Νότια Κορέα στο ελεύθερο μικτό ομαδικό κάτω των 17 ετών με τη δεύτερη θέση να πηγαίνει στο Βιετνάμ ενώ κινεζική Ταϊπέι και ΗΠΑ μοιράστηκαν την τρίτη θέση.

 Οι άλλοι νικητές της ημέρας ήρθαν από τέσσερις διαφορετικές χώρες. Η Δανή Έβα Σάντερσεν θριάμβευσε στην κατηγορία κάτω των 30 ετών, η Περουβιανή Ρόμι Χούμπνερ Τόρνε σε αυτή κάτω των 60, ο Ερνέστο Γκούζμαν από τις Φιλιππίνες στην κατηγορία κάτω των 50 και ο Ιρανός Ναντέρ Χονταμοράντι στην κατηγορία κάτω των 65 ετών.

 Στο τέλος της διοργάνωσης η κινεζική Ταϊπέι κατέλαβε τη δεύτερη θέση με τέσσερα χρυσά μετάλλια, ενώ από τρία είχαν Ισπανία και ΗΠΑ. Το poomsae αποτελεί μία μορφή επίδειξης των πολεμικών τεχνών ως μία εναλλακτική μη-μαχητική εναλλακτική που διασφαλίζει ότι το ταεκβοντό μπορεί να προσεγγίσει διαφορετικά κοινά. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Γκογιάνγκ διεξήχθη για πρώτη φορά από το 2018.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά