fbpx

Στο Μπακού το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023

Στο Μπακού το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023

Η φετινή διοργάνωση μετακινείται από το Κανκούν στην Γκουανταλαχάρα.

Η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, θα διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ταεκβοντό το 2023, όπως αποφάσισε στην έκτακτη συνεδρίαση της η παγκόσμια ομοσπονδία επιλέγοντας την συγκεκριμένη πόλη αντί του Βουξί της Κίνας. Η διοργάνωση θα έχει και ιστορική αξία καθώς συμπίπτει με την συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος.

 «Είμαστε πανευτυχείς που είχαμε τόσα πολλά μέλη εδώ και επίσης είναι τιμή να παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ», είπε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Τσουνγκγουόν Τσούε. «Με το άκρως επιτυχημένο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Γκογιάνγκ τον περασμένο μήνα κα το Γκραν Πρι της Ρώμης να πλησιάζει τον επόμενο, βλέπουμε ότι το άθλημα είναι σε πλήρη εξέλιξη μετά τη μακριά διακοπή εξαιτίας του κορονοϊού».

 Το Μπακού έχει διοργανώσει μία σειρά από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, περιλαμβανομένων των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων το 2015. Η ήττα του Βουξί προκαλεί ενδιαφέρον καθώς η κινεζική πόλη είχε οριστεί αρχικά να διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021, το οποίο αναβλήθηκε για φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Τον περασμένο Ιανουάριο ανακοινώθηκε ότι η διοργάνωση θα μεταφερθεί στο Κανκούν, κάτι που αλλάζει ξανά καθώς η έδρα πηγαίνει 2.000 χιλιόμετρα δυτικά στο Μεξικό και την πόλη της Γκουανταλαχάρα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά