fbpx

Κύπελλο Ακρόπολις: Εντυπωσιακός απολογισμός με 12 μετάλλια για την Ελλάδα

Κύπελλο Ακρόπολις: Εντυπωσιακός απολογισμός με 12 μετάλλια για την Ελλάδα

Πέντε χρυσά, τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα για τη χώρα μας στο Acropolis Cup.

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η αναβίωση του Διεθνούς Κυπέλλου Πυγμαχίας Ακρόπολις. Μια κορυφαία και σημαντική διοργάνωση που ξεκίνησε στις 16 του μήνα και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις 19 Ιουνίου, με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών.

Στο Καλλιμάρμαρο, στις τέσσερις μέρες που διεξήχθη ο ιστορικός αυτός θεσμός, εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές και οι αθλητές και θεατές θα τις θυμούνται για χρόνια. Το Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Ακρόπολις, επέστρεψε στο δοξασμένο στάδιο έπειτα από δεκαετίες και χάρη σε πρωτοβουλία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρη Μαριόλη.

Οι αγώνες έγιναν μέσα σε κλίμα συγκίνησης, δέους και υπερηφάνειας και διαγωνίστηκαν 200 αθλητές από 15 χώρες, με την Ελληνική αποστολή να πραγματοποιεί φανταστικές εμφανίσεις και να κατακτά συνολικά 12 μετάλλια. Πέντε χρυσά, τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες έκαναν το απόλυτο στα χρυσά μετάλλια, αφού είχαμε το 4 στα 4. Η Χρυσούλα Πλέα στην κατηγορία των 52 κιλών, η Αντωνία Γιαννακοπούλου στα 57κ., η Μαρινέλα Τσάνι στα 60κ., και η Όλγα Παπαδάτου στα 63κ. σήκωσαν την ελληνική σημαία ψηλά στο Καλλιμάρμαρο κερδίζοντας τις αντιπάλους τους στον τελικό, αλλά και το χειροκρότημα του κοινού.

Όσον αφορά τους άνδρες, ο Κωνσταντίνος Βασιλειάδης κρέμασε το χρυσό μετάλλιο στο στήθος στην κατηγορία των 76 κιλών, ενώ ο Ζαχαρίας Κούβαρης που δεν αγωνίστηκε στον τελικό των 86κ. λόγω τραυματισμού πήρε το ασημένιο μετάλλιο, όπως επίσης ο Θοδωρής Ριτζάκης στα 71κ. και ο Τσαουσίδης Θεοχάρης στα 89κ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ηρακλής Κορελίδης (54κ.), Κωνσταντίνος Καλογερίδης (60κ.), Στέλιος Κυρσανίδης (63,5κ.) και Νικηφόρος Ρουσσάκης (86κ.).

Για πρώτη φορά μετά το 1975 στο Παναθηναϊκό στάδιο, ένα μοναδικό στολίδι παγκοσμίως, έγινε μία διεθνής πυγμαχική διοργάνωση, σε μια φαντασμαγορική γιορτή όπου ο αθλητισμός συνάντησε την τέχνη.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων, ακολούθησε μια φαντασμαγορική τελετή λήξης, με βραβεύσεις Ολυμπιονικών, πολιτικών, παλαίμαχων προπονητών και άλλων προσωπικοτήτων της Πυγμαχίας που με τη δράση του προώθησαν το ιδρυτικό των Ολυμπιακών Αγώνων άθλημα. Δόθηκαν στους αθλητές τα βραβεία Ολύμπια και στη συνέχεια σπουδαίοι καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή.

Η διοργάνωση ήταν ενταγμένη στην Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα και στηρίζει το έργο της Κιβωτού του Κόσμου του πατρός Αντωνίου.

Παράλληλα έγινε και διεθνής καμπάνια για την διάσωση του αθλήματος της πυγμαχίας, ως αναπόσπαστου πυλώνα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, καθώς ενδεχομένως να αφαιρεθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε και παρουσίασε η δημοσιογράφος και event manager Γεωργία Μπιτάκου.

Τα 12 ελληνικά μετάλλια

Χρυσά

Πλέα Χρυσούλα – 52κ.
Γιαννακοπούλου Αντωνία – 57κ.
Τσάνι Μαριλένα – 60κ.
Παπαδάτου Όλγα -63κ.
Βασιλειάδης Κωνσταντίνος – 76κ

Ασημένια

Τσαουσίδης Θεοχάρης – 89κ.
Κούβαρης Ζαχαρίας – 86κ.
Ριτζάκης Θεόδωρος – 71κ.

Χάλκινα

Κορελίδης Ηρακλής – 54κ.
Καλογερίδης Κωνσταντίνος – 60κ.
Κυρσανίδης Στέλιος – 63,5κ.
Ρουσσάκης Νικηφόρος – 86κ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά