fbpx

Παγκόσμιο: Τα φαβορί στην ελευθέρας των ανδρών

Παγκόσμιο: Τα φαβορί στην ελευθέρας των ανδρών

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης αρχίζει στις 10 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι και στην κατηγορία ελευθέρας των 57 κιλών ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τόμας Γκίλμαν θα είναι το φαβορί. Ο Αμερικανός βρίσκεται σταθερά στο βάθρο από την στιγμή που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά θα πρέπει να πιάσει την καλύτερή του απόδοση για να νικήσει τον Ινδό Ραβί Κουμάρ που είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο και πρόσφατα αναδείχθηκε πρωταθλητής Ασίας.

 Έχοντας αποτύχει να βρεθεί στην αμερικανική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Τζόρνταν Μπάροους ανέβηκε στην κατηγορία των 79 κιλών και πήρε τον παγκόσμιο τίτλο την περασμένη χρονιά σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα μετά τον μυϊκό τραυματισμό που αντιμετώπισε. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου το 2012 θέλει να επεκτείνει την κληρονομιά του ως ένας από τους πιο επιτυχημένους όλων των εποχών με την κατάκτηση έκτου τίτλου. Μεγάλος του αντίπαλος αναμένεται να είναι ο 21χρονος Ιρανός Μοχάμαντ Νοκχόντι που είχε γνωρίσει την ήττα από τον Αμερικανό στον τελικό του 2021.

Ο συμπατριώτης του Μπάροους, ο Κάιλ Ντέικ, είναι το μεγάλο φαβορί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην κατηγορία των 74 κιλών. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι πιθανό να αναμετρηθεί στα ημιτελικά με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Ιταλό Φρανκ Τσαμίζο.

 Η επικείμενη αναμέτρηση του Χασάν Γιαζντάνι με τον Ντέιβιντ Τέιλορ στα 86 κιλά είναι από τις πιο πολυαναμενόμενες. Ο Ιρανός κάτοχος του τίτλου είναι νούμερο ένα στο ταμπλό έχοντας πολλές επιτυχίες μετά την ήττα του στον τελικό του Τόκιο από τον Αμερικανό, που έχει το νούμερο δύο και θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό.

Με τον Αμπντουλρασίντ Σαντουλάεφ να απουσιάζει από την Σερβία λόγω του αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών, ο Αμερικανός Κάιλ Σνάιντερ επιστρέφει ως νούμερο ένα στην κατηγορία των 97 κιλών. Ο χρυσός ολυμπιονίκης του 2016 πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Τόκιο και ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός αναμένεται από τον Ιρανό πρωταθλητή Ασίας Μοχάμαντ Μοχαμαντιάν που επικράτησε στην προηγούμενη και μοναδική έως τώρα αναμέτρησή τους το 2020.

 Στα 125 κιλά ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Τζένο Πετριασβίλι δείχνει να έχει εύκολο μονοπάτι προς τον τελικό ως νούμερο ένα αλλά ο Γεωργιανός είναι πιθανό να αντιμετωπίσει στον τελικό τον παγκόσμιο πρωταθλητή Αμίρ Ζάρε ενώ στα ημιτελικά μπορεί να βρει απέναντί του τον κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου το 2016, Τάχα Ακγκούλ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά